Švedska slana torta

thumb-phpSastojci:

16 kriški tosta, 350mlpavlake, 400ml majoneza, 300 ml slatke pavlake/vrhnje, dvije
kafene kašike soli, četiri velike kašike mirođije, 200g purećih prsa, tri kuhana jaja.

Isjckati kuhana jaja i pureća prsa.

Umutiti slatku pavlaku/vrhnje kremaste gustine (tako da se može mazati).

U umućenu smjesu dodati, majonez, so, pavlaku, mirođiju, predhodno isjeckana pureća prsa i kuhana jaja.

Sve to izmiješati da se smjesa sjedini.

Poredati tost po želji.

Premazati kore. Prije nego što redate nove kore možete staviti salame, rakova ili isjeckane piletine  (neka bude isjeckana na male komadiće) ili šta želite.

Na kraju cijelu tortu premazati istim filom. Dekoracija po želji.

Prijedlog za dekoraciju imate na slici. Dekoracija može da bude od purećih prsa, zelene salate, grozda malih paradajzića i krastavaca. (bosanskikuhar.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!