SVEĆENIK I PJEVAČ DON SLAVIŠA STAVNJAK MLADENCIMA ZAPJEVA: NIJE ŽIVOT JEDNA ŽENA (VIDEO)

Do sada je kaže imao 50 – tak crkvenih vjenčanja. Nakon obavljenih protokolarnih ceremonija, na početku slavlja obavezno uzima mikrofon i otpjeva bar dvije pjesme. Otpjeva „Nikada se promijeniti neću“ i „Nije život jedna žena“

O danas 39- godišnjem don Slaviši Stavnjaku, franjevačkom svećeniku rodom iz Zenice mogao bi se napisati roman, ili snimiti film. Dijete je iz miješanog braka; majka katolkinja, otac pravoslavac, on kosmopolita sve do petnaeste godine. Tada je otkrio i prihvatio kršćansku vjeru, te počeo redovno ići na svete mise i na hodočašća.

Za svećenika je zaređen 8.jula/srpnja 2006. godine u sarajevskoj katedrali, a već sutradan je slavio svoju mladu misu u rodnoj župi Crkvica u Zenici. Kaže, da tu misu nikada neće zaboraviti, jer ga je slušalo preko hiljadu ljudi svih vjera. Neke komšije pustile su i suzu. Za Slavišu kažu da je u Crkvi odgovoran i discipliniran, van crkve veseljak! Zovu ga narodni svećenikom.

Gdje god se pojavi, svi ga žele zagrliti, zahvaliti mu se ili darovati ga. Tako je bilo u Prozoru, gdje je bio i vjeroučitelj, pa u Kreševskoj župi Deževice gdje je obnovio skoro zamrlu župu, nakon toga u Vitezu gdje je bio i njegovatelj bolesnih. Otuda su ga prozvali svjetovnim svećenikom.

 

Slaviša Stavnjak i Edin Džeko

U slobodno vrijeme vidjet ćete ga na nogometnoj utakmici, u pozorištu, na koncertu ili u diskoteci. Bio je glavna duhovna potpora Ćiri Blaževiću, kada je ovaj vodio Nogometnu reprezentaciju BiH, voli progovoriti sa Emirom Hadžihafizbegovićem, ali voli i zapjevati i zaigrati tamo gdje nastupaju Ana Bekuta, Brena, Halid Bešlić, Zorica Brunclik, Dragana Mirković, Hanka Paldum …

 

Kako saznaje “aura.ba” Slaviši nije nije mrsko ni uhvatiti se u kolo ili zapjevati. Obdaren je muzikalnošču i prijatnim glasom. Do sada je kaže imao 50 – tak crkvenih vjenčanja. Nakon obavljenih protokolarnih ceremonija, na početku slavlja obavezno uzima mikrofon i otpjeva bar dvije pjesme.

 

 

Slaviša Stavnjak i Sandra Afrika

Otpjeva „Nikada se promijeniti neću“ i „Nije život jedna žena“, i nakon toga izmami buru aplauza, smijeha,  radosti. Tako jer bilo i na svadbi popularnog Davora Badrova. Slavišina pjesma je redovni poklon mladencima. Kaže, da to narod rado prihvaća i raduje se s njim zajedno.

“Pjesma je pjesma i ko pjeva zlo ne misli” – kaže za aura.ba Slaviša.

 

 

 

 

 

Pogledajte video:

 

  (aura.ba/E.M.)