SVE ŠTO NISTE ZNALI O RAKU: Da li je hemoterapija zaista jedini način da se pokuša pobijediti rak?

Svaka osoba posjeduje ćelije raka u svom organizmu. Ćelije raka se ne mogu identificirati standardnim testovima, sve dotle dok ne dostignu broj od nekoliko milijardi. Kada liječnici kažu pacijentu da više nema malignih ćelija, poslije terapije, to samo znači da se testom ne mogu identificirati ćelije raka, jer je njihov broj smanjen na nivo koji se ne može registrirati

Ćelije raka se pojavljuju u životu svakog čovjeka 6 do 10 puta. Kada je imuni sistem čovjeka dovoljno jak, ćelije raka se uništavaju i spriječava se njihovo umnožavanje. Kada osoba ima rak to nagovještava da je došlo do smanjenja hranjivih materija. Razlozi se mogu tražiti u genetici, životnoj sredini, hrani ili načinu života. Da bi se ovo smanjenje nadoknadilo, potrebno je promijeniti ishranu kako bi se poboljšao imunološki sistem, i prije svega se ukloniti sa lokacije sa aktivnim geopatogenim zračenjem (podzemne vode i sl.) ili takvo mjesto neutralisati, u koju svrhu se najefikasnije koristi CEDAR Neutralizer neutralizacijska ploča.

Mutacije ćelija

Liječenje oboljelih od raka hemoterapijom podrazumijeva uništavanje ćelija raka, ali također uništavanje i zdravih ćelija u koštanoj srži i digestivnom traktu, a također može doći do oštećenja jetre, bubrega, srca, pluća i dr.

Zračenjem (bilo koje vrste), pored uništavanja ćelija raka, sagorijevaju i oštećuju se i zdrave ćelije i organi. U početku se hemoterapijom ili zračenjem smanjuje veličina tumora. Međutim, daljnjom primjenom hemoterapije i zračenja, nema više rezultata kod eliminacije tumora.

Kada u organizmu ima previše toksina nastalih hemoterapijom i zračenjem, imunološki sistem je poljuljan ili uništen, što dovodi do toga da osoba postaje podložna raznim vrstama infekcija i drugim komplikacijama. Hemoterapija i zračenje može dovesti do mutacije ćelija koje postaju rezistentne (otporne) i teško ih je uništiti. Preporučuje se da ćelije raka ne treba hraniti i tako poticati njihovo umnožavanje.

Neka od pravila ishrane za oboljele od karcinoma:

1. Šećer hrani ćelije raka. Izbacite šećer i time ćete odstraniti vrlo značajnu hranu ćelijama raka. Zamijene za šećer su takođe štetne. Bolje su prirodne zamijene u vidu meda ili melase, ali u vrlo malim količinama. Kuhinjska sol posjeduje štetne dodatke koji joj daju bijelu boju. Umjesto nje preporučuju se Bragove aminokiseline ili morska sol.

2. Mlijeko potiče organizam da proizvodi sluz, pogotovo u digestivnom traktu. Sluz hrani ćelije raka. Izbacivanjem mlijeka i zamjenom sa nezaslađenim sojinim mlijekom, ćelije raka će “gladovati”.

3. Ćelije raka bujaju u kiselom okruženju. Mesna dijeta je kisela i bolje je jesti ribu i malo piletine nego junetinu i svinjetinu. Meso također sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su svi štetni, pogotovo za oboljele od raka.

4. Dijeta koja se sastoji od 80% svježeg povrća i sokova, žitarica, klica, jezgra i malo voća stvorit će alkalnu sredinu u organizmu. 20% ishrane može biti kuhana hrana. Sokovi od svježeg povrća proizvode žive enzime, koji se lako apsorbiraju i dospijevaju na ćelijski nivo u roku od 15 minuta, čime se hrani i potiče razvoj i rast zdravih ćelija. Da biste omogućili živim enzimima da stvaraju zdrave ćelije, pokušajte piti svježe sokove od raznog povrća. Jedite sirovo povrće 2 do 3 puta na dan. Enzimi se uništavaju na temperaturi od 40°C.

5. Izbjegavajte kafu, čaj, čokoladu jer imaju visok nivo kofeina. Zeleni čaj je mnogo bolji i ima sastojke koji pomažu borbu protiv raka. Treba piti nezagađenu ili filtriranu vodu da bi se izbjeglo konzumiranje toksina i teških metala, koje sadrži voda iz slavine. Destilirana voda je kisela i treba je izbjegavati.

6. Proteini iz mesa se teško probavljaju i potrebno je mnogo enzima za probavljanje. Neprobavljena hrana ostaje u utrobi i uzrokuje stvaranje dodatnih toksina.

7. Zidovi ćelija raka prekriveni su otpornim proteinom. Suzdržavanjem od konzumiranja mesa oslobađa se više enzima, koji napadaju proteinske zidove ćelija raka i omogućavaju prodor odbrambenih ćelija koje uništavaju ćelije raka.

8. Neke materije podižu imuni sistem (IP6, flor, antioksidanti, vitamini, minerali EFA i dr.) i omogućavaju da odbrambene ćelije organizma uništavaju ćelije raka. Vitamin E omogućava ubijanje ćelija raka, što predstavlja normalnu reakciju organizma u uklanjanju oštećenih, nepoželjnih i nepotrebnih ćelija.

9. Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.

10. Ćelije raka ne napreduju u sredini sa puno kisika. Tjelesne vježbe i duboko disanje dopremaju više kisika do ćelija. Terapija kisikom obezbjeđuje uništavanje ćelija raka.

Eliksir života sa Kavkaza

Kao učinkovit lijek protiv raka i sredstvo za prevenciju raka pokazao se Eliksir života sa Kavkaza (koji se može dobiti isključivo kod dr. Seke), koji je dao zaista zapanjujuće rezultate tokom godina kod oboljelih od ove bolesti.

Pored ovih savjeta postoje još i ranije spomenuti kao što je apsolutno izbacivanje mikrovalne pećnice iz upotrebe. Tome se pridružuju nedavna istraživanja koja su ustanovila da je hemijski element Dioksin jedan od uzročnika raka, pogotovo raka dojke. On se nalazi u plastici, a ispušta se nakon što se plastika zamrzne ili stavi u mikrovalnu pećnicu. Tako da se treba izbjegavati zamrzavanje tekućine u plastičnoj ambalaži, a pogotovo izbjeći korištenje plastičnih posuda u mikrovalnoj pećnici.

Eliksir sa Kavkaza možete naručiti kod dr. Trobradović na broj telefona 061/320-726.

error: Content is protected !!