Sve omiljeniji napitak: VODA SA NANOM: POMAŽE DA OSTANETE HIDRIRANI

Ako vam nedostaje navika da pijete običnu vodu, možda će vam voda sa nanom ustaliti režim unošenja tečnosti

Voda od nane ili voda sa nanom je napitak koji je postao sve popularniji. Postoji mnogo razloga zašto je tako brzo ovo piće postalo mnogima omiljeno. Ukusno je, zahtijeva malo sastojaka, sadrži minimalne količine kalorija i šećera, a pomaže vam da ostanete hidrirani.

Nana pripada rodu biljaka mente, grupi od oko 40 vrsta mirisnih višegodišnjih biljaka. Nana se hiljadama godina koristi kao kulinarsko bilje i u medicinske svrhe.
Voda od nane je osvježavajući i zdrav napitak koji možete da napravite od samo dva sastojka – mente i vode. Najpopularnije vrste nane su metvica i pepermint. Ako kupite svježu mentu u prodavnici, postoji velika šansa da će to biti metvica.

Pošto voda od nane često sadrži samo mentu i vodu, pokazalo se da ima malo kalorija i šećera. Dvije kašike svježih listova nane sadrže samo 5 kalorija.

Oavj napitak je idealan osvježavajući način da ostanete hidrirani. Voda za piće podržava vaš metabolizam, tjelesnu temperaturu, cirkulaciju, ali i pored svega toga ne unosimo vode koliko bi trebalo, pa bi voda sa nanom mogla da nas motiviše da pijemo više tečnosti.