Sve naopako: U ŠPANIJI REKORDAN MINUS 34 STEPENA CELZIJUSA!

Obilne snežne padavine iz oluje “Filomena” dovele su Madrid i druge delove Španije u stanje pripravnosti, ometajući saobraćaj i prisiljavajući neke regione da šalju vojnike kako bi očistili puteve koji vode do sela.

Sa prognozom snijega do 20 cm za 24 sata i temperaturama od oko 0 stepeni Celzijusa, jug regije Madrid prvi put je bio na najvišem nivou pripravnosti od kada je sistem stvoren 2007. godine, javlja Rojters.

Veliki parkovi u prijestonici, uključujući čuveni Retiro pored muzeja Prado, zatvoreni su iz predostrožnosti. Pripadnici Jedinice za vanredne situacije španske vojske pomogli su u raščišćavanju puteva i infrastrukture širom zemlje, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Kastilja-La Manča, jedna od tri regije u stanju pripravnosti, zajedno sa Madridom i istočnom Valensijom, zatvorila je škole.

U ovoj zemlji je izmjereno – 34 stepena Celzijusa, a to je najniža temperatura u toj zemlji otkad se vrše mjerenja. Snijeg je zahvatio oko 280 glavnih puteva, saopštile su vlasti i zatražile od građana da izbjegavaju putovanja koja nisu hitna.

Aerodromski operater Aena pozvao je putnike da koriste metro da bi stigli do aerodroma u Madridu, a operater vozova Renfe otkazao je pojedine vožnje.
Ako se prognoze meteorologa obistine, biće snijega kao što je bilo u februaru 1984. ili u martu 1971. godine.

error: Content is protected !!