Sve gotovo za pola sata: NAJSOČNIJA PILETINA SA KROMPIROM

Ovo će sigurno postati vaš novi, omiljeni način pripreme pilećeg mesa

Sastojci: maslinovo ulje, manja glavica crnog luka ili pola veće, 4 krompira, so i biber, 3 parčeta pilećeg filea (oko 350 grama), 2 jaja, 200 ml pavlake za kuhanje, začini po želji, komad mocarele, paradajz.

Priprema:
Vatrostalnu posudu premazati maslinovim uljem. Luk isjecite na kriške i rasporedite preko ulja. Krompir tanko isijecite na kolutove, pa poredajte preko luka. Pospite so i biber po ukusu, pa preko još malo maslinovog ulja.

Piletinu isijecite na kockice i začinite po ukusu, pa rukama promiješajte da se začini rasporede. Meso poređati preko krompira.

U posebnoj posudi žicom umutiti dva jaja sa pavlakom za kuhanje dok se ne sjedini. Dodati malo soli i bibera, po želji dodajte i kari, i promiješajte da se sjedini, pa prelijte preko mesa.

Prekijte listom papira za pečenje, zatim aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vrelo posuti izrendanom mocarelom, a po želji odozgo prekriti kriškama paradajza i još malo maslinovog ulja. Vratite još 10 minuta u rernu, pa uživajte u sočnoj piletini!