Svakodnevno korištenje parfema šteti koži

U beauty rutini alkohol se izbjegava jer isušuje, a mnogi niti ne znaju da ga stavljaju na vrat ili dekolte u obliku parfema

Mirisi koje volimo nositi nam pružaju zadovoljstvo i želimo da se drugi oko nas osjećaju isto.

Ali, rijetki razmišljaju kako to djeluje na našu kožu.

Jesu li oni toliko štetni da bismo ih trebali prestati nositi?

Dobra vijest je da je odgovor ne. Ne moramo prestati da nosimo parfem. Loša vijest je da on ubrzava starenje kože ako ga nanosite svaki dan.

Mirisi su u osnovi koncentrati ulja parfema pripremljeni na bazi alkohola kako bi on bio duže postojan. U beauty rutini alkohol se izbjegava jer isušuje, a mnogi niti ne znaju da ga stavljaju na vrat ili dekolte u obliku parfema.

Dekolte pati i jer prima najviše UV zračenja, čak i zimi, a vrat je zaštićeniji jer mu sjenku pravi glava. Zbog nanošenja parfema i zračenja, dekolte bi mogao “ostariti” i prije nego što ste to mislili.Ipak, stručnjaci kažu kako to možete pokušati spriječiti. Umjesto da na vrat ili dekolte stavite svoj omiljeni miris, područje namažite kremom. Ona takođe može dobro mirisati.

Postoji još jedan trik – ne stavljajte parfem na kožu, već radije stavite ga na kosu. Brzo ćete se naviknuti a i dalje lijepo mirisati.