Svaki znak ima svoju duhovnu životinju, pogledajte koja leži skrivena u vama

Svaki horoskopski znak ima svoju specifičnu energiju koja se prikazuje i kroz simbol znaka. Iako neki znakovi imaju simbol životinje, na primjer Lav je lav, postoje i druge životinje koje ih duhovno opisuju.
Ovan – pas
U tarotu, Ovan je prikazan kao car, karta koja označava odlučnost i autoritet. Savršena alternativna životinja za ovaj znak bi bila pas, najodanije biće koje je ikad postojalo. Također, to je životinja koja će bez straha ući u bilo koju situaciju, uopšte ne misleći na sebe. Ovan kad se na nešto usmjeri, on je nepopustljiv i dok ne postigne to što je zacrtao – ne staje. Ako ste ikad vidjeli psa koji pokušava da izvuče igračku ili kost ispod vašeg kauča, onda znate da se neće zaustaviti dok ne “oslobodi” igračku. Također je žestoki zaštitnik i nikad neće oklijevati da odbrani ljude i životinje koje voli.
2. Bik – kornjača
Bik je najtvrdoglaviji od svih znakova. Bik je u tarotu zastupljen kartom Hijerofanta, koja prikazuje čovjekov rast kroz mnoge prepreke koje mu život stavlja na put. A život kornjače, koja je teška i spora, ali s izvrsnim vještinama rješavanja problema se može poistovijetiti s tim putem, jer njena sporost joj daje dovoljno vremena da razmisli kojim putem da krene dalje. Kornjačin metodološki pristup životu definitivno je u skladu s Bikom. On ne može brzo da promijeni smjer svog puta, ali će polako i stalno napredovati kroz život, trudeći se svaki put da izabere najbolje. Tvrda ljuska kornjače također predstavlja tvrdoglavost koja je jedna od najpoznatijih karakteristika Bika.
3. Blizanci – delfin
Znak Blizanaca u tarotu je prikazan kartom ljubavnika, koja pokazuje da ne mogu živjeti bez duboke povezanosti s bližnjima. Ne vole da budu sami. Za ovaj znak izvrsna alternativna životinja je delfin. Oni su inteligentna i zaigrana stvorenja koja uvijek traže nove mentalne podsticaje. Blizanci i delfini su jako društveni i zabavni, generalno omiljeni u društvu. Iako se delfini ne vežu za cijeli život, teško da ćemo ih naći same, van svoje grupe. Razlog tome je što su jako ranjivi, što odražava i emotivnu sliku Blizanaca.
4. Rak – pingvini
Znak Raka u tarotu je prikazan kartom kočije. Ona simbolizuje intuiciju kao vodstvo u pravom smjeru i težnju za sigurnošću. Pingvini su poznati kao brižni roditelji, što je slično Rakovima koji su jako vezani za svoje porodice. Pingvini su idealna duhovna životinja za Raka zbog svojih životnih navika – prelaze dug put kroz najgore uslove kako bi stvorili nove domove i porodice. To je znak velike energije i požrtvovnosti koja krasi i same Rakove.
5. Lav – vuk
Njega u tarotu predstavlja karta snage, koja objedinjuje fizičku, mentalnu i emotivnu snagu. Prikladna alternativna životinja, poznata u prirodi po ovim karakteristikama je vuk. On je jak, stabilan i moćan protivnik, isto kao i kralj životinja – lav. Vukovi su društvena bića s velikim poštovanjem prema vođama, alfama svog čopora. U stalnom su pokretu i dobro su upoznati sa svime što ih okružuje. .
6. Djevica – rakun
Znak Djevice je u tarotu prikazan kartom pustinjaka. Ova karta upozorava da u životu treba da se opustite, usporite i fokusirate na ono što je bitno. Rakun je alternativa znaku Djevice, budući da je jako znatiželjna i inteligentna životinja. Fokusirani su na svoj cilj i jako zaposleni kako bi ga ostvarili. Iako rakuni imaju upitne prehrambene navike, njihovo čišćenje i pažnja koju usmjeravaju na pranje ruku i krzna i te kako se može poistovjetiti sa Djevičinom opsjednutošću čistoćom i urednošću.
7. Vaga – vidra
ZnakVage u tarotu je prikazan kartom pravde, koja je na stalnoj vagi između želja i potreba, stavljajući sa strane svoje lične stavove, kako bi na kraju došla do pravednog rješenja. Alternativna duhovna životinja je vidra, koja žrtvuje samu sebe kako bi spasila svoje potomstvo. Povezanost između vidre i Vage je i u činjenici da je ona presudna za održavanje određenih eko-sistema, u kojima njene brane osiguravaju balans u prirodi.
8. Škorpija – mačka
Škorpiju u tarotu predstavlja karta smrti ili transformacije, čija snaga leži u sposobnosti mijenjanja u skladu s potrebama. Alternativna životinja Škorpiji je mačka, budući da su mačke i te kako poznate po svojoj promjenljivoj ćudi. One mogu biti zagonetne, nezainteresovane, intenzivne, ali nikad ne zaboravljaju ljubaznost ili uvredu koju su doživjele. Mačke ne doživljavaju previše druga bića do trenutka dok ne smatraju da su vas procijenile i da ste vrijedni njihovog vremena. Isto kao i kod Škorpije – energije su im savršeno usklađene.
9. Strijelac – papagaj
Predstavnik Strijelca u tarotu je karta umjerenosti. Strijelčevi se lako prilagođavaju novim životnim uslovima i nekako uvijek uspiju da pronađu izlaz iz teških situacija. Izvrsna alternativna duhovna životinja je papagaj, životinja jako šarmantna i poznata po svojoj lukavosti. Sposobna je da se prilagodi raznim životnim uslovima i okolini. To se nadovezuje i na potrebu Strijelca za stalnim pokretom i slobodom.
10. Jarac – sova
Znak koze (jarca) u tarotu je predstavljen kartom đavola, koja poručuje da treba da naučimo da odustanemo, pronađemo samopouzdanje i krenemo dalje u ostvarenju svojih ciljeva. U brojnim mitologijama sove su prikazane kao mudra bića, poput Jarčeva. Poznate su po sposobnosti da u skoro svim situacijama mogu da daju dobar savjet, temeljen na njihovom velikom znanju i sposobnosti da ostanu hladne glave, čak i pod pritiskom. Sova će pronaći tih i miran način da ostvari ono što želi i uglavnom joj ne treba tuđa pomoć, jer duboko vjeruje u svoje kvalitete i sposobnosti. Ona je također i noćno biće, koje svoje aktivnosti obavlja skrivena velom tame. Slično tome, i Jarčevi skrivaju svoja osjećanja.
11. Vodolija – jednorog
Znak Vodolije u tarotu je prikazan kartom zvijezde, koja simbolizuje vjeru u ljude i mističnu nadu u budućnost. Jednorozi su mistična bića obavijena mirom i nezavisnošću, koje isto tako opisuju Vodoliju. Ove divne životinje često su opisivane u mitovima i legendama, u kojima Vodolije i vole da “žive”. Stvaran život Vodolijama je dosadan i jednoličan. A uz bajke, poznati su i po izraženom altruizmu, a u bajkama se često piše da jednorozi brane ljude i pružaju im magičnu nadu, čak i ako moraju da umru zbog toga.
12. Ribe – kameleon Znak
Ribe je u tarotu predstavljen kartom mjeseca, koja simbolizuje emociju, intuiciju i život vođen osjećanjima, a ne logikom. Prikladna životinja za Ribe je kameleon. Sposobnost da se kamufliraju i potpuno prilagode okolini je jedna od poveznica s Ribama koje zbog svoje nesposobnosti da se odluče imaju sličnu prirodu. Ribe često mijenjaju svoj izgled, prilagođavajući se potrebama ili željama svojih bližnjih. Isto kao i kameleon, Ribe ovu sposobnost mogu da iskoriste kao odbrambeni mehanizam, kako bi sakrili svoju pravu narav..