Svaki naš organ povezan je s emocionalnim, mentalnim i duhovnim izražavanjem: Bol u ramenu – teški emotivni teret!

Zdrav želudac, slezena i gušterača potiču razumijevanje, mudrost, pažnju i naklonost, a nezdravi stvaraju brigu, sumnjičavost, nadraženost i kritičnost; uravnotežena pluća i debelo crijevo donose mir, osjećaj zadovoljstva i sreće, a neskladni donose tugu, melankoliju i tjeskobu.

U skladu s konceptom o transformaciji energija, smatra se da je svaki organ povezan s emocionalnim, mentalnim i duhovnim izražavanjem čovjeka. Tako je zdravo stanje bubrega i mokraćnog mjehura povezano s povjerenjem, inspiracijom i hrabrošću, dok nezdravo uzrokuje strah, nisko samopoštovanje i osjećaj beznađa.

Zdravo stanje žučnog mjehura i jetre odražava se kroz izdržljivost i strpljenje, a nezdravo kroz nestrpljivost i ljutnju. Usklađen rad tankog crijeva i srca vidi se kroz mir, intuiciju, duhovitost, jasnu svijest, nježnost i vedrinu, a nezdravo kroz pretjerano uzbuđenje i osjećaj izdvojenosti.

Zdrav želudac, slezena i gušterača potiču razumijevanje, mudrost, pažnju i naklonost, a nezdravi stvaraju brigu, sumnjičavost, nadraženost i kritičnost; uravnotežena pluća i debelo crijevo donose mir, osjećaj zadovoljstva i sreće, a neskladni donose tugu, melankoliju i tjeskobu.

9 vrsta boli koje su direktno povezane s psihom

1. Bol u glavi

Bol u glavi može biti uzrokovan stresom. Odvojite malo vremena za opuštanje i smanjite stres.

2. Bol u vratu

Ako osjećate bol u vratu, možda vam je teško oprostiti sebi ili drugima. Razmislite o stvarima koje volite kod ljudi.

3. Bol u ramenima

Bol u ramenu može značiti da nosite  teški emocionalni teret.
Usredotočite se na aktivno rješavanje problema i prepustite nešto od tog tereta drugim ljudima u svom životu.

4. Bol u gornjem dijelu leđa

Bol u gornjem dijelu leđa znači da nemate dovoljno emocionalne podrške.
Možda se osjećate  nevoljeno i neželjeno. Ako ste samci, možda je vrijeme da se odete na spoj ili dva.

5. Bol u donjem dijelu leđa

Bol u donjem dijelu leđa može značiti da ste previše zabrinuti zbog novca. Možda je vrijeme da zatražite povišicu ili da počnete koristiti financijski planer.

6. Bol u laktovima

Bol u laktu ukazuje na otpor prema promjenama u svom životu. Ako imate ukočene ruke, možda ste imali imati krut, sputan život. Budite spremni na kompromise i protresite malo stvari.

7. Bol u rukama

Bol u rukama znači da ne možete doprijeti do drugih ljudi na način na koji bi trebali. Budite otvoreni za nova prijateljstva, otiđite na ručak sa suradnikom i stvarajte nove veze.

8. Bol u kukovima

Bol u kukovima govori da ste previše uplašeni da krenete naprijed. Može ukazivati i da imate otpor prema promjeni. Možda ste previše oprezni pri donošenju odluka.

9. Bolovi u koljenima

Bol u koljenu može ukazivati na prevelik ego i previsoko mišljenje o sebi.
Budite ponizni. Volontirajte.

(aura.ba)