Svaki horoskopski znak obilježava neka boja: Saznajte koja je vaša i što znači

Svaka boja ima svoju frekvenciju, pa su zato boje svakako važne za uravnoteženu energiju. Usmjeravanjem njihove moći koriste se i feng shui majstori. Astrologija također ne zanemaruje boje i svaki horoskopski znak obilježava neka boja. Najvažnije je postići pravu ravnotežu spektra i iskoristiti pozitivan utjecaj i energiju svake boje.

Crvena boja je boja života, krvi i seksualnosti. Pojačava vitalnost, unutarnju snagu, pojačava cirkulaciju i ubrzava metabolizam. Pomaže da nadvladate strah od života. Neka istraživanja su pokazala da su sportaši u crvenim dresovima obično uspješniji.

Narančasta je boja snage i života. Pozitivno djeluje na raspoloženje, privlači sretne misli, a kao i sve tople boje jača vitalnost organizma.

Žuta je boja sunce, a sunce znači život i zdravlje, radost i optimizam. Kao takva žuta boja jača rad nervnog sistema, podiže raspoloženje i pozitivno utječe na probavu, ali i na komunikaciju, društvenost i mentalnu aktivnost.

Plava je boja neba i vode, dubine, daljine i visine. Podsjeća na mir i hladnoću, ali i čežnju. Ova boja umiruje i opušta te tako pozitivno djeluje protiv nesanice, nervoze i strahova.

Ljubičasta boja predstavlja nešto mistično i tajanstveno. To je boja religioznosti, natprirodnih sila, ali i boja inspiracije. Zbog svoje povezanosti s duhovnim ona uspješno suzbija osjećaj bezizlaznosti i očaja.

Zelena je boja prirode, boja šuma i livada. Ona ima iscjeljujući i smirujući učinak pa stvara sklad, mir i ravnotežu. Podiže raspoloženje i opušta.

Bijela boja povezana je sa svjetlom, nevinošću, čistoćom i djevičanstvom. Bijela znači sigurnost, a obično je vezana uz dobrotu i duhovnost.

Crna se povezuje uz moć, smrt, zlo i tajnu, kao i uz strah od nepoznatog. To je boja bez svjetlosti pa se zato i veže s negacijom i nečim negativnim.

Ružičasta boja predstavlja romansu, ljubav i prijateljstvo. Naglašava ženstvenost, ali i pasivnost.

Smeđa je boja zemlje i tla. Prizemljuje i pojačava kontakt s realnošću, ali i umanjuje kreativnost i skraćuje vidike.

Siva predstavlja mješavinu bijele i crne i kao takva ona je neka vrsta ravnoteže između praznog i punog, dana i noći, poznatog i nepoznatog.

Evo uz koji horoskopski znak ide koja boja:

OVAN – crvena

BIK – sve nijanse modre boje

BLIZANCI – sve nijanse od žute do narančaste

RAK – bijela, srebrna, srebrno-siva, svjetloplava

LAV – žuta, narančasta, crvena, zlatna

DJEVICA – bijela, siva, plava

VAGA – plava, modra, smaragdna

ŠKORPIJA – crvenkaste i bež nijanse, maslinasto zelena

STRIJELAC – smaragdna, tirkizna, zelena, purpurna

JARAC – sve u boji zemlje

VODENJAK – tirkizna, zelena, plava

RIBE – plava, ljubičasta, zelena

Infoks