Svaki horoskopski znak ima svoje saveznike iz prirode Vage se osjećaju sigurnije uz urokljivo oko, Vodolije na opasnost upozorava cvrčak…

 

Bez obzira na svoju magijsku nijansu, horoskop insekata prosmatra predstavnike Zodijaka u okvirima savremenog svijeta, gdje također preovladavaju zakoni borbe za opstanak. Ponašanje insekata i njihova drevna simbolična značenja predstavljaju odraz kvaliteta ljudske ličnosti, karaktera i psihologije.

Zato, na osnovu svog znaka, nosite talisman na kome je prikazan određeni insekt.

OVAN: OSA

Osa nije samo simbol presude žaokom, već takođe predstavlja osvajanje i rušenje. Na primjer, Napoleon je uzeo upravo ovog insekta kao svoj amblem. Čovjek-osa često živi isključivo u materijalnom svijetu, potpadajući pod vlast sopstvenih refleksa i instinkta. Uporan, usmjeren ka cilju, nerijetko nesmotren, on je spreman da se žrtvuje i ne plaši se promjena.

BIK: BUMBAR

Bumbar, bez obzira na svoj strašni izgled, nije opasan. Taj insekt je simbol principa i vrijednosti, savladavanja teškoća i postizanja uspjeha. Samo strpljive i dosljedne bumbare očekuju radikalne promjene nabolje, a pasivnost i ljenost glavne su prepreke na putu uspjeha ovog znaka. U ljubavnim odnosima bumbar je oprezan, izbjegava komplikovane situacije, plaši se prevara. Obožava komfor i zna sam da ga stvori.

BLIZANCI: KRZNENI PRIVJESAK

Blizanci su prave društvene ptičice i uvijek su u trendu. Krzneni privjesak je savršen talisman za pripadnike ovog znaka jer izazivaju osjećaj radosti i uzbuđenja, baš kao i Blizanci. Vjerovanje da krzneni privjesci donosi sreću datira još iz Drugog svjetskog rata kada su piloti odlazili na izuzetno opasne misije. Šanse za siguran povratak kući su bile ekstremno male, pa su piloti za sreću kupovali razne kockarske predmete poput špila karata ili kocki. Godinama kasnije, u autima širom svijeta su se počela prodavati auta sa šarenim krznenim kockama, a ostalo je istorija.

 RAK: BUBAMARA

S obzirom daje Rak znak pun ljubavi i saosjećanja, pripadnici ovog znaka zaslužuju živu amajliju. Rakovi se dobro slažu sa ostalim živim bićima i obožavaju životinje. Bubamare se širom svijeta smatraju najvećim srećonošama u životinjskom svijetu, i vjeruje da što je crvena boja na bubamari intenzivnija – to više sreće donosi. Bubamara koja sleti na Raka će ga osloboditi dnevnih briga, emocionalnog tereta i ispuniće vas strpljenjem. Budite veoma oprezni sa ovim stvorenjima, jer se vjeruje da će vas snaći velika nesreća ukoliko bubamaru slučajno ili namjerno ubijete.

 LAV: JANTAR

Kristali i drago kamenje predstavljaju sve ono što je karakteristično za Lavove: sjajni, hrabri i obožavani. Ne smeta vam biti u centru pažnje, čak naprotiv – u tim situacijama se najbolje vide vaše svijetle tačke. Mnogi vjeruju da jantar u sebi sadrži dio Sunca, i stoga ima moć nad svakim živim bićem na planeti. Kada se protrlja, iz jantara izbijaju iskre, a izraz „električna energija“ dolazi od grčke riječi za jantar, koja znači „elektron“. Još jedan sretni kamen koji je izuzetno cijenjen još od drevnih vremenja je safir, za kojeg se u Arapskom svijetu smatra da ima čarobne moći. Bez obriza na koji se kamen Lavovi odlučili, neće pogriješiti.

DJEVICA: LEPTIR

Djevica – Za jednu Djevicu najbolji predmet za donošenje sreće je taj koji simbolizira leptira. Par leptira simbolizira preobražaj, preporođenje i sreću. Da bi obezbijedili neprekidnu sreću, poželjno je taj predmet uvijek nositi sa sobom.

VAGE: UROKLJIVO OKO

Urokljivo oko je savršena amajlija za opreznu Vagu. Za razliku od ostalih sretnih talismana, nošenje Urokljivog oka vam ne donosi sreću, već vas štiti od nesreće koju bi vam zli ljudi mogli nanijeti. Vjeruje se da se takva negativna energija stvara kada je jedna osoba ljubomorna na drugu, a na Vage mnogi gledaju sa velikom ljubomorom. Vage su poznate po brojnim talentima što će povremeno uzrokovati zavist kod drugih, a od njihovogh zla će vas najbolje zaštititi Ukroljivo oko.

ŠKORPIJA: PAUK

Čovjek-pauk je duboko u sebi svjestan svoje tajne moći nad drugim ljudima. Sa zadovoljstvom spoznaje nevidljivi svijet i može se baviti iscjeliteljstvom, magijskim i duhovnim praksama.

STRIJELAC:ZEČJA ŠAPA

Strijelac je duhovno stvorenje i veoma otvorenih shvatanja, pa mu zečja šapa koja potiče iz narodne afričko-američke narodne magije, predstavlja savršen talisman za sreću. Prema vjerovanju, lijeva zadnja zečja šapa će vas zaštititi kada noću prolazite grobljem. Naravno, nećete ubiti zeca kako biste mu uzeli šapu, pa svoj talsiman možete naći u brojnim prodavnicama koje ovakav talisman prodaju u oblikuz privjeska za ključeve. Strijelci vole putovanja, pa će vas ova amajlija štititi od potencijalih opasnosti na koje možete naići putem.

 JARAC: PČELA

Pčela kao simbol učestvuje u brojnim kosmogonijskim mitovima i predanjima. Disciplonovani Jarac, čuvar reda i subordinacije, i sam je u stanju da ostvari karijeru jer je vrijedan i uporan. U komunikaciji sa suprotnim polom je oprezan, ali kada mu je ljubav uzvraćena, izuzetno je vjeran.

VODOLIJA: CVRČAK

Ukoliko ste gledali Disneyov film Mulan, znate da cvrčci donose veliku sreću. Zvuk cvrčka smatrao se prijateljsim pozdravom još od preistorijskih vremena, tako da su cvrčci postali jedne od najomiljenijih buba. U azijskim kulturama, cvrčci se smatraju zaštitinicima jer bi prestanak njihove pjesme značio opasnost. S obzirom da Vodolije spadaju u najbezbrižnije znakove, oprezni cvrčak će vam predstavljati idealnog anđela čuvara. Vjerovatno se nećete odlučiti da cvrčka cržite u kući kao ljubimca, ali njihov simbol na nakitu će vam donijeti jednaku zaštitu i sreću.

 RIBE: HVATAČ SNOVA

S obzirom da su Ribe pravi sanjari, hvatač snova je savršena amajlija za pripadnike ovog znaka. Hvatači snova su ukrašeni mrežom i perlicama, i vjeruje se da hvataju loše snove prije nego što vam uđu u glavu. Njihov vlasnik će biti sretniji, odmorniji i sreća će mu dolaziti sa svih strana. Hvatač snova možete okačiti iznad kreveta, ili ga nositi u obliku nakita, privjeska, a čak ga možete okačiti i na zidu kancelarije kako bi vam donio pozitivnu energiju.