Svaka kuća bi trebala da ima ove biljke: DONOSE SREĆU, ZDRAVLJE I BLAGOSTANJE

Od davnina postoje vjerovanja da određeni predmeti štite od zla, uroka, da donose sreću, zdravlje, blagostanje. Tako se i za mnoge biljke, koje su se oduvijek koristile za liječenje najrazličitijih tegoba, vjeruje da imaju svojstva da nas zaštite. Evo koje moćne biljke bi svaka kuća trebalo da ima:

Bijeli luk
Oduvijek se vjerovalo da bijeli luk ima moć da nas zaštiti od natprirodnih sila, ali i od zavidnih ljudi. Na ulazu u domove stavljali su se vijenci ili pletenice od bijelog luka. Čehne bijelog luka možete staviti i u kuću- rasporedite po prostorijama kako biste neutralisali negativnu energiju.

Mirođija
Od ove aromatične biljke pravio se vjenčić za vrata kuće, a trebalo je da spriječi da se u nju ulazi sa lošim ili zlim namjerama. Takođe, strukovi midrođije stavljani su u kolijevku kako bi zaštitili novorođenče.

Nana
Vjeruje se da ova biljka privlači novac i donosi sreću. Od nje su se pravili buketi i držali u kući ili se pokoji struk stavljao u tašnu ili novačanik.

Smilje
Osim što je lijepo i opojno miriše, vjeruje se da je ova biljka moćna amajlija. Djevojke i žene su sa sobom nosile grančice smilja kako bi na taj način sačuvale momka /muža od drugih žena.

Raskovnik
Vjeruje se da je ova biljka amjalija koja donosi napredak i sreću. Stavlja se u kuću, da je zaštiti od negativne energije, sa sobom su je nosili u vojnici u rat kako bi ih zaštitila, a vjeruje se da donosi i sreću u ljubavi. Bere se oko Đurđevdana, jer tada ima najveću moć.

Hrast
U tradiciji starih Slovena hrast ima posebno važno mjesto. Vjeruje se da ima magijska svojstva, da daje energiju i snagu, simbol je moći, dugovječnosti i napretka. Smatra se i ljekovitim, naročito kora i plod ( žir). Ponesite sa sobom parče njegove kore ili žira- na taj način će vas štititi energija zemlje.