Svadba umjesto proslave rođendana: Italijan oženio sam sebe!

Nelo Ruđero, 40 – godišnji Italijan iz Sant Antonio Abate oženio je sam sebe, želeći na taj način da se usprotivi marginalizaciji koju u društvu doživljavaju osobe koje nisu u ljubavnoj vezi.

Nelo je sam sebi rekao “da” na proslavi koju je sam sebi organizovao, a na “svadbi bez mlade” je prisustvovao veliki broj Nelovih prijatelja.

  • Najljepša stvar koja može da se dogodi ljudskom biću je da voli sam sebe i vjerujem da se samo tako može postići unutrašnji mir i sreća – rekao je mladoženja.

Osim Nelovih prijatelja, proslavi su prisustvovali i njegovi roditelji koji su “svadbu” odlično prihvatili. Mladoženja je na vjenčanje stigao na bijelom konju a gosti koji su ga čekali su isprva mislili da će zapravo proslaviti njegov 40. rođendan. Umjesto toga, našli su se na ovom nesvakidašnjem vjenčanju.

Kumovi su bili bratanci, a Nelo je za sebe spremio i bračni prsten.

  • Želio sam da društvu pošaljem jasnu poruku da nije ništa neobično da čovjek od punih 40 godina nema bračnog partnera, i mislim da je moja poruka odlično prihvaćena.
  • Mnogi su me nekoliko dana nakon vjenčanja zvali i rekli da i oni žele da se vjenčaju samim sobom, čak i oni koji su već u braku – izjavio je Nelo za italijanske medije.

(mia.mk/aura.ba)