Suzana L. iz Banjaluke: Kako sam pobijedila karcinom limfnih žlijezda!

Uspjela sam pobijediti karcinom! Snagom volje, vjere i preparatima doktorice Trobradović, spasila sam sebi život. Moja bolest je prošlost i potpuno sam zdrava osoba…

 

Profesorica i ljekar opšte i alternativne medicine, dr. Šuhreta Seka Trobradović, često u razgovoru s Aurinim novinarima ističe kako većina njenih klijenata oboljelih od karcinoma misli da im nema spasa i da će umrijeti. Ali, čim započnu s protokolom liječenja kod dr. Trobradović, koji uključuje između ostalog Cedar Neutralizer zaštitnu ploču koja štiti od svih štetnih zračenja, te Eliksir sa Kavkaza, crne misli nestanu. Jer, s drugim terapijama, ozdravljenje dolazi sporo, najčešće nikako. S terapijama doktorice Trobradović, poboljšanje nastupa odmah, a zdravlje je više nego izvjesno.

I stoga, nema mjestu depresiji ni crnim mislima. Javlja se nada, ona potpaljuje plamičak, iskru pozitivnosti u organizmui, ta iskra se širi, plamen raste, zahvaća cijeli organizam…

Pogrešno razmišljanje

– Koliko je ta nada, optimizam – bitna, ja sam se najbolje uvjerila na svojoj koži – kazuje na početku svoje ispovijesti za Auru Suzana L. iz Banjaluke. Kad je saznala da boluje od raka, odmah se predala uvjerenju kako će umrijeti u roku od nekoliko mjeseci.

– Ovo je pogrešno razmišljanje! Uz pravilno liječenje, rano otkrivanje i pravilnu ishranu karcinom se može pobijediti – tvrdi doktorica Trobradović. U nastavku našeg razgovora, svoje tvrdnje potkrepljuje upravo Suzaninim slučajem.

– Kada su joj saopštili da ima karcinom, mislila je da je sa njom gotovo. Psihički pad samo je ubrzao razvoj bolesti. U njenom slučaju sve je išlo brzo, bez simptoma. Jako i nenadano lupanje srca natjeralo je da se obrati ljekarima. U početku se sumnjalo na srčane mane ali kasnije je stigla dijagnoza karcinoma. Nasreću, karcinom je ipak otkriven veoma brzo i u ranoj fazi – prepričava nam dr. Trobradović.

Suzana nam je ispričala kako je odmah krenula s hemoterapijama i zračenjima ali joj nisu pomogli. Imunitet joj je opadao i kada je dotakao dno, smrt joj je bila jako blizu, smatrala je ona.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

– Tek kada sam dosegnula tu donju granicu, rekla sam sama sebi da se smrti ne bojim, da želim da živim. Nakon što sam se posavjetovala sa najbližima, odlučila sam da izađem iz bolnice i potražim lijek u alternativnoj medicini. Tako sam došla do dr. Trobradović.

Natčovječna snaga

– Sjećam se, bila sam toliko malaksala da nisam mogla ni da hodam. Iznijeli su me iz auta. Ostalo je historija. Poboljšanje koje je nastupilo odmah, dalo mi je vjetar u leđa, prijeko potrebnu nadu, optimizam.

– Organizam je svaki dan jačao, ja se bolje osjećala. Živnula sam nekako, a vidjevši rumene obraze, novu kosu kako raste, sve manje hrane u frižideru jer je apetit se opet vraćao, i sve više tableta, koje više nisam imala potrebu da pijem, dobla sam nekakvu natčovječnu snagu.

– Sve sam raspoloženija bila. Osmijeh se opet vratio na moje lice. Četiri mjeseca kasnije, bolest je skroz nestala.

– Uspjela sam pobijediti karcinom! Snagom volje, vjere i preparatima doktorice Trobradović, spasila sam sebi život. Moja bolest je prošlost i potpuno sam zdrava osoba…

Kada doktoru?

Limfni čvorovi su malene žlijezde veličine graha smještene svuda po tijelu. Najviše ih se nalazi ispod pazuha, vrata, prsa, abdomena i prepona. Koliko je zapravo opasno kada nam se oni upale?

Da bi se limfni čvor smatrao povećani, treba biti veći od 1-1,5 cm na vratu ili u pazusima, odnosno 1,5-2 cm u preponama. Povećani limfni čvorovi su najčešće znak upale. Puno rjeđe se čvorovi mogu povećati kao posljedica raka. Međutim, katkada ipak treba biti oprezan, odnosno treba znati kada povećani limfni čvorovi mogu značiti ozbiljniji problem od upale. Liječniku obiteljske medicine se treba javiti ako uzrok povećanja nije poznat. On će procijeniti je li povećanje posljedica upale i, ako treba, liječiti upalu, odnosno treba li napraviti dodatne pretrage kako bi se isključili drugi uzroci povećanja – ističe prof. dr. Šuhreta Seka Trobradović.