SUTRA JE PUN MJESEC: Njegov utjecaj na ljude biće VEOMA SNAŽAN, evo šta ne bi trebalo raditi

Za aura.ba piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813)

Sutra je 6. septembar, i pun je Mjesec – takva pojava predstavlja astrološku opoziciju sunca i mjeseca, odnosno razdoblje kada mjesec prima najviše svjetlosti od sunca.

Mjesec je nebesko tijelo najbliže Zemlji i njegov uticaj na ljude je vrlo snažan. Svi znamo da utječe na plimu i oseku, a pomislite šta tek čini ljudskom organizmu koji sadrži 70-tak posto vode. Mjesec ima najjači utjecaj kad je u fazi, odnosno kada je mlad ili pun.

Ta svjetlost je čista energija. Sve postaje snažnije na pun mjesec. Ako smo u harmoniji sami sa sobom, puni mjesec će nam donijeti mnogo pozitivnih vibracija.

Narodno vjerovanje

Prema nekim narodnim vjerovanjima tokom punog Mjeseca i dan nakon toga treba izbjegavati nesuglasice sa komšijama jer će iz tih svađa proizaći mnogo više nevolja nego inače. Takođe, vjeruje se da ako ste bolesni, ne treba da gledate u pun Mjesec, jer ćete time usporiti proces ozdravljenja.

Takođe, priča se da se u fazi rastućeg Mjeseca, brže zaljubljujemo i emocije ključaju, pa je noć punog Mjeseca idealna za zavođenje i seks. Antičke dame su bile ubijeđene da su baš te noći najljepše i najpoželjnije, pa su se za nju posebno pripremale i uljepšavale.