Supružnici Halil i Čebira Kurtović: Idealan spoj meda i trava sa 101 receptom za 101 bolest!

Halil iz košnica vadi čisti livadski med, polen, propolis i med sa matičnom mliječi. Košnice pravi sam na stolarskoj mašini koju je takođe dizajnirao sam i sklopio. Majstor je i za druge stvari, ali neće baš sve tajne da nam otkriva. Njegova životna saputnica Čebira priprema stotinjak biljnih ili medeno-biljnih perparata za brojna oboljenja

Pčelar i travar Kurtović Halil i Čebira iz Šenkovića kod Novog Travnika duže od 20 godina se predstavljaju sa širokim asortimanom ljekovitog bilja i pčelinjih proizvoda. Ono što krasi ovaj bračni par jesu istinske vrijednosti u smislu poštenja i iskrenosti. Svoju djelatnost obavljaju samostalno na porodičnom imanju, a u pomoć im priskaču, sinovi, snahe i unučadi.

Halil je u pčelarstvo krenuo sa jednom košnicom. Neposredno nakon agresije na BiH nabavio je jedno pčelinje durštvo. Tada nije vjerovao u nevjerovatnu ljubav i interesovanje koje će se za kratko vrijeme pobuditi u njemu prema košnicama i pčelama. Danas njegovo pčelinje carstvo broji šezdesetak košnica.

„Med na medu rodi, kazat će Halil i podsjetiti nas na staru narodnu izreku: „Ako ne daš, i ne dobiješ!

Danas je Halil veliki pčelar, cijenjen stručnjak i inovator u pčelarstvu. Nema tajne koje su pčele od njega sakrile. Kaže, pčele ga slušaju, vrijedne su i radine. Dodaje da mu se nikada nije desilo da mu ugine ijedan roj.

„Taj uspjeh pripisujem mojem angažmanu u pčelinjaku, bogatstvu u znanju i brizi o košnicama – kaže Halil, koji je seleći pčelar.

Halil iz košnica vadi čisti livadski med, polen, propolis i med sa matičnom mliječi. Košnice pravi sam na stolarskoj mašini koju je takođe dizajnirao sam i sklopio. Majstor je i za druge stvari, ali neće baš sve tajne da nam otkriva.

Njegova supruga Čebira okrenula se prirodi. Zajedno sa djecom sakuplja ljekovito bilje, suši ga i priprema ljekovite preparate, čajeve, medeno – biljne preparate po recepturama provjerenih narodnih travara iz ovih krajeva. Svakodnevno priprema čajeve, kreme, kapi, obloge, terapije… Trenutno ima oko pedeset vrsta čajeva, te dvadesetak vrsta krema i kapi za brojna oboljenja.

„Naši su medno – biljni preparati pokazali se sjajnim kod psorijaze, oboljele jetre, mokraćnihg kanala, bubrega, srca, hemoroida, stomačnih tegoba, pa čak i neplodnosti – kaže za portal “aura.ba. Čebira Kurtović.

Čebira nam je ispričala nekoliko istinitih priča o uspješnim izlječenjima i spašavanju ljubavnih ili bračnih zajednica. Sjeća se kako je jedan par iz Preočice kod Zenice spojila sa svojim čudotvornim receptima. Djevojka je imala kožno oboljenje, psorijazu, a njen dečko se dvoumio oko sklapanja braka s njom.

„Izliječila je psorijazu za nekoliko mjeseci. Danas su u sretnom braku i imaju divnu kćerkicu – priča nam Čebira.

Dalje nam kaže kako je gospođa B.K. iz Gornjeg Vakufa sedam godina braka čekala da ostane u drugom stanju. Nakon što je potrošila dva Čebirina čaja za neplodnost ostala je u drugom stanju rodila je sina. Kontakt telefoni su: 061 627 124 ili 061 329 003. Web stranica: http://www.bimkurtovic.ba/index.html. (aura.ba)