Supermoći poznatih osoba: Elvis liječio dodirom i pomjerao predmete telekinezom, a Tesla mogao čuti grmljavinu udaljenu preko 800 kilometara!

Američki pisac Mark Tvejn pomoću svojih vidovnjačkih vještina predvidio je svoju i bratovu smrt, Nikola Tesla mogao je čuti otkucaje sata u udaljenim prostorijama, a kralj rokenrola Elvis Prisli iscjeljivao je ljude svojim dodirom

Svi smo čuli za nevjerovate vidovnjačke sposobnosti Nostradamusa i Babe Vange koji svojim proročanstvima ne prestaju plašiti svijet.  Ali da li ste znali da su se i neke daleko poznatije historijske ličnosti mogle pohvaliti jedinstvenim sposobnostima poput super sluha, predviđanja budućih događaja, iscjeljiteljskim rukama ili telekinezom?

Rodio se i umro sa Halejevom kometom

Jedan od najpoznatijih američkih pisaca Mark Tvejn tačno je predvidio svoju smrt i to u dan. Njegov život isprepleten je čudnim i neobjašnjivim događajima, a mnogi vjeruju da mu je život bio sudbinski vezan za čuvenu Halejevu kometu. Naime, Tvejn je rođen 1835. godine i to na dan kada je ovo nebesko tijelo, koje se pojavljuje u prosjeku svake 75 godine, proletjela iznad glava stanovnika Zemlje.

  • Na svijet sam došao sa Halejevom kometom i otići ću zajedno sa njom!- izjavio je svojevremeno poznati pisac, a njegova želja mu se ispunila i to 1910. godine kada je i umro, a nebo je istog dana osvijetlila Halejeva kometa koja se vratila nakon tačno 75 godina.

Osim što je uspješno pogodio dan svoje smrti, Mark Tvejn je u snu vidio i smrt svog brata. Sanjao je kako je prisustvovao bratovoj sahrani, a na kovčegu se nalazio buket bijelih ruža sa jednom crvenom u sredini. Samo nekoliko mjeseci nakon ovog sna, Markov brat je poginuo je u saobraćajnoj nesreći, a sahranjen je sa identičnim vijencem kakav je u snu vidio Mark.

Makr Tvejn je bio i jedan od rijetkih prijatelja genijalnog Nikole Tesle, a Mark je znao govoriti da bi Tesla bio izvanredan pisac da nije posvetio život nauci. Tvejn je uspješno predvidio i svijet koji će Tesla svojim izumima zauvijek promijeniti, govoreći da će u budućnosti cijeli svijet biti povezan elektronskom komunikacionom mrežom.

Kao što možemo i sami vidjeti, i ovo Markovo proročanstvo bilo je zastrašujuće precizno.

 

Kralj rokenrola imao nadljudske sposobnosti?

Kada ne bi vrijeme provodio na pozornici nastupajući pred stotinama vrištećih tinejdžera, Elvis Prisli bi svoju energiju trošio pomažući ljudima u nevolji ili bi ih liječio svojim iscjeliteljskim dodirom. Ako je vjerovati brojnim svjedocima i pričama živih članova Elvisove porodice, kralj rokenrola imao je supermoći koje bi posramili čak i Supermena.

Kada je imao samo sedam godina, Elvis je preživio nalet tornada koji je sravnio sa zemljom kuću u kojoj je živio u Misuriju. Od tog dana više ništa nije bilo isto, a njegovi prijatelji su godinama kasnije tvrdili da je upravo taj događaj bio ključan za razvoj Elvisovih neobičnih sposobnosti.

Elvis je svoje moći rado pokazivao pred porodicom i poznanicima, a jedne prilike kada je otišao na skijanje u poznatom izletištu u Aspenu, desila se nesreća u kojoj je jedan od njegovih bliskih prijatelja pao i povrijedio koljeno. Bol je bila neizdrživa i povrijeđeni čovjek nije mogao ni da ustane sa zemlje a kamoli da hoda. Dok su čekali hitnu pomoć, Elvis je položio dlanove na njegovo koljeno i držao ih tamo nekoliko minuta. Olakšanje na licu unesrećenog bilo je trenutno jer je bol potpuno nestala prije nego je hitna pomoć stigla na mjesto nezgode, a čovjek koji se prije nekoliko minuta previjao od bolova je sam ustao i odšetao.

Osim što je uklanjao bolove svojim čudesnim dodirom, Elvis je navodno imao sposobnost telekineze, odnosno pomjeranja i savijanja predmeta snagom uma. Na svom imanju u Grejslendu često je priređivao zabave na kojima je snagom volje pokretao ventilatore i otvarao flaše piva pred začuđenim gostima.

 Tesla pričao sa munjama i imao super sluh

Nikolu Teslu i njegova naučna dostignuća ne treba previše predstavljati. Dovoljno je da pogledamo oko sebe i u tehnologiju koju svakodnevno koristimo da shvatimo kako današnji svijet izgleda i funkcioniše samo zahvaljujući ovom jedinstvenom genijalcu.

Tokom svog boravka i rada u Americi, Tesla je privlačio veliku pažnju svjetskih medija koji su željeli znati što je više detalja iz njegovog života. U tim razgovorima često je znao zaintrigirati novinare govoreći im kako već godinama ima živopisne halucinacije koje su ga često onemogućavale da razlikuje stvarnost od priviđenja. Tokom ovih vizija često je „pričao“ sa munjama i gromovima, a oni su mu otkrivali svoje tajne koje je Tesla iskorištavao prilikom naučnih istraživanja.

Tesla je većinu vremena provodio sam u svojoj laboratoriji, a društvo su mu pravili jedino golubovi koji su slijetali na njegov prozor i sa kojima je satima razgovarao. Tvrdio je i da sasvim jasno može čuti otkucaje kazaljki na satu koji se nalazi tri prostorije udaljene od njegove. Muhe su ga izluđivale jer bi njihovo šetanje po stolu u Teslinoj glavi stvaralo neizdržive glavobolje. Imao je izvanredno izoštrena sva čula, a mogao je čuti grmljavinu i predvidjeti dolazak oluje koja se spremala na udaljenosti od preko 800 kilometara, kao i „zaglušujuću buku“ vozova koji su tutnjali šinama udaljenim preko trideset kilometara od njegove sobe.

Njegovo psihičko stanje se često dovodilo u pitanje, a brojni psiholozi i ljekari koji su ga pregledali su tvrdili da je njegovo stanje neizlječivo.

(aura.ba)