SUNCE U RIBAMA I MJESEC ČETVORKE: Astronumerološka prognoza za period od 18.02. do 20.03.2019.godine

Piše: Astronumerolog Damir Igor

U astronumerologiji ne sija svako Sunce isto. Kako će sijati, ovisi o vladavini broja za vrijeme koga će tranzitirati kroz određeni znak.

Ono što me je inspiriralo da se pozabavim Suncem u Ribama, koje će biti aktualno u periodu od 18.02. do 20.03.2019. jesu dvije podudarnosti.
Prva jest ta, što će, dok se Sunce bude nalazilo u znaku Ribe, biti dominantna energija broja 4. A, brojem 4 vlada Sunce. Druga podudarnost očituje u tomu, što su i broj mjeseca 4 i znak Ribe iste, vodene kvalitete. Postoje još neke, manje, ali svakako važne podudarnosti, o kojima ćemo se pozabaviti u daljem tekstu.

Što će nam sve donijeti ova specifična kombinacija Sunca u Ribama i dominacije energije broja 4?

BURA EMOCIJA

Naglašena vodena kvaliteta intenzivno će aktivirati emocionalni aspekt ličnosti i postojanja. Slobodno se može reći – emocije će vas pucati, kao lude. Emocije će biti duboke, intenzivne i burne, poput najdubljeg oceana.

U ljubavnim odnosima snažan ljubavni zanos ili teška ljubavna bol,…Ovisno o tomu, kakav je odnos.
Ako ste u sretnoj vezi ili braku, romantika se još više budi. U stanju ste partneru skinuti sve zvijezde s Neba.
Ako ste u nesretnoj vezi ili braku, bol je sada na vrhuncu. Sve i da se čini da ste vidjeli dovoljno toga negativnog od partnera, partner je spreman za novu, mračnu dozu sebe. Nove neiskrenosti,
laži, obmane, prijevare, izdaje, ljubomore, opsesije, itd. Postajete žrtva vlastitih iluzija, te krajnje je vrijeme da, do početka proljeća, napravite radikalni rez. Ništ’ vas ne sprječava u tomu. Sve, što
mislite da vas sprječava, samo su vaši izgovori.
Evo samo jednog primjera, kojeg najčešće navodite…Na njemu ćemo sagledati – Da li možda sve drukčije biti može?
Financijska sigurnost, koju ćete izgubiti, možda?
Oh, koje zablude…
Zapitajte se:
– A, gdje mi ode život s ovom financijskom sigurnošću?
– Gdje?
– U bescjenje? U nepovrat?
– Mogu li da se vratim?
– Mogu.
– Što me sprječava?
– Zabluda da ću izgubiti financijsku sigurnost.
– Ok. Neka ju izgubim, ako iole poduzmem odgovornosti za svoj život, sigurno ću je vratiti. Ali, ako ostanem u ovom košmaru, jedino na što mogu računati jest da još više izgubim sebe, do potpune boli, do bolesti, do smrti…
– Vrijedi li išta mog života?!
– Ne, ne i ne! Moj život nema cijenu! Moj život je jedino, što imam! Moj život je najveće bogatstvo, pa zašto da ga trošim na loše osjećaje i toksične odnose?! Zašto, kada ga mogu u miru živjeti?!
– Biram život!
Kada govorimo o nestabilnim vezama i brakovima jako je važno istaći ljubomoru i posesivnost, koji se nalaze u simbolici Riba. Ako ih ima u vašem odnosu, bit će neophodno da se pozabavite njima, tj. njihovim eliminiranjem. U suprotnom, pojest će vas, neovisno jesu li više naglašeni kod vašeg partnera, ili kod vas. Znajte – ljubomora i posesivnost nikada nisu, niti će biti znak ljubavi, već odraz velikog nedostatka samopouzdanja i samopoštovanja (o samopoštovanju da i ne govorimo). Riječ je o mnogo ozbiljnijem problemu, nego što se većina misli. Riječ je o problemu, kojim se fakat ozbiljno treba pozabaviti, što svakako uključuje i stručnu pomoć.
Ako je vaša veza u prekidu, retrogradni Merkur pobrinut će se o tome da se ona obnovi, ali samo na određeno vrijeme. Doć će do obnove mnogih veza. Ali, već sam početak proljeća, donijet će jedan, potpuno drugačiji i trezveniji pogled na istu.
Većina slobodnih će doživjeti čitav vatromet emocija. Osoba, koja će vam ući u život, posjedovat će neku posebnu magnetičnost i mističnost. Ali, ne dozvolite da vas one zaslijepe, da postave zid vašem umu, već odmah krenite s promatranjem partnera, kako se ne bi dogodila idealizacija, te onda bolni šamar realnosti. Često je samo idealiziranje dovoljno za emotivno razočaranje, jer ide ruku pod ruku s očekivanjima za koja se sve čvršće vezujete i koja postaju sve veća i veća.
Vrlo su naglašene predispozicije za začeće. Ipak, ako dugo radite na ostvarenju potomstva, te se planirate podvrći određenom liječničkom tretmanu, zbog utjecaja debilitiranog Merkura, to se nikako ne savjetuje. U tom slučaju, još jedan neuspjeh, pritom mogućnost većih komplikacija. Za podvrgavanje liječničkim metodama u cilju začeća, sačekajte na period od druge polovice 4. mjeseca, kada se budemo našli pod dominacijom energije broja 6 (liječništvo) i Sunca i Merkura u Ovnu, Marsovom znaku koji se vezuje za podvrgavanje liječničkim zahvatima. Do tada, bilo bi idealno, ako biste se konzultirali sa psiho-terapeutom, jer upamtite – većina tjelesnih i fizičkih problema dolazi na psihosomatskoj razini, pa čak i oni koji dolaze genetski, vrlo često su dodatno inicirani raznim destruktivnim uvjerenjima.


IZAZOVI I PROBLEMI U PORODIČNIM ODNOSIMA

Ovaj specifičan spoj Četvorke i Sunca u Ribama ukazuje na pojačanu usmjerenost na porodicu i porodične odnose. S obzirom na to da će Merkur biti retrogradan, a Mars (također) u tradicionalističkom znaku Bika, gdje mu je izgon, u baš mnogim porodicama doći će do velikih izazova i problema.
U slučaju da unutar vaše porodice ima konflikata, ili pak u vama samima ima neugodnih emocija, koje vas muče, a tiču se porodice, krajnje je vrijeme da se s ovim problemima uhvatite u koštac.
I konflikti i neugodne emocije su jedno te isto – NEUGODNE EMOCIJE. Nešto, što vas muči, a preko čega ne možete prijeći članu svoje porodice ili više njih. Samo je razlika u tomu što jedni direktno ulazite u sukobe, a drugi držite sve u sebi.
Rješenje je u OPRAŠTANJU.
Ma, koliko vas boljelo to, što vam je učinio neki član porodice, oprostite mu! Ne radi njega, već radi sebe. Tek onda, kada oprostite možete računati na istinski mir u duši iz koga se razvija sva harmonija življenja.
Možete se vi zavaravati na razne načine. Možete otići daleko,…na kraj svijeta,… Ali, držati te loše emocije u sebi…Hraniti ih…Dovesti sebe u fazu boli…Da li želite takav život?
Znajte, mnogi vaši životni problemi su posljedica toga, što ste bili emotivno ranjeni u svojoj obitelji.
Mnogi ste lažno uvjereni da je obitelj svetinja, pa ju veličate, a u sebi držite sve emocionalno smeće, koje ste sakupili iz nje. Umjesto da se suočite, koji je to događaj iz vaše obitelji ostavio teškoga traga na vašoj duši…Pa, onda da se zapitate, na koji način se taj događaj manifestira na pojedina područja vašeg života? itd.itd.itd. Kod većine ljudi, ima tu doista puno da se radi. No, više o tome, nekom drugom prilikom.
Ono što je sada važno jest OPRAŠTANJE!
Ono što je sada važno jest da prilikom ponovne pojave problema s jednim ili više članova vaše porodcie, nikako ne reagirate isto, kao do sada! Niti da se svađate, niti da ćutite i trpite. Kako postupiti, pitate se? Željeti i inzistirati jedino na razgovoru. Ne može? Onda i ne treba. Onda se odmaknite, povucite, otiđite u velikom stilu. Očito je članu porodice, s kojim imate problem, potrebno još vremena da shvati neke stvari. Možda mislite da ćete, svojim povlačenjem, zauvijek zatvoriti vrata? Uglavnom, tako ne biva. Dođe do prekida kontakta, ali ovisno od slučaja do slučaja, samo na određeno vrijeme. Dok druga strana ne shvati što to krivo čini.
Naravno, ako se odlučite na ovakav put, ili ste se pak već odlučili, jedino što ne smijete, to je kriviti sebe, niti razmišljati o neugodnim događajima iz prošlosti. Uvijek, kada vas uhvate loše misli o neugodnim događajima iz prošlosti, postoji mnogo sjajnih načina da olakšate sebi. Ono, što iz iskustva preporučujem, to su razne psihološke i duhovne tehnike.
Sjajna je tehnika pisanja tzv. PISMA MRŽNJE. Posebno sada, kada je Sunce u Ribama, u zadnjem znaku zodijaka, kada je potrebno i neminovno oprostiti i raskrstiti sa svim neugodnim osjećajima.
Kako bi trebalo da izgleda Pismo mržnje?
Vrlo jednostavno. Kada vas uhvate loše emocije, uzmite i napišite članu ili članovima obitelji, čiji su vas postupci povrijedili, apsolutno sve što vam je na duši…Sve, što biste im rekli, da možete, sve čega se bojite da im kažete…Vaše najdublje skrivene emocije, tuge, patnje, boli, mržnje,..Napišite sve, sve najgore…Najodvratnijim rječnikom…Najgroznije na svijetu…Ne savjetujem vam baš da proklinjete, ali ako vas povuče, može i to…Naprosto, napišite sve, apsolutno tako, kako iz vaše Duše izvire! Nakon toga, uzmite i bacite pismo u kontejner, ili još bolje niz vodu.
Koja je svrha pisanja pisma mržnje?
Kratko i jasno – Emocionalno oslobađanje, kroz sve najcrnje što ćete napisati. A, emocionalno oslobađanje je glavni preduvjet za oprost. Time što bacite pismo u đubre ili vodu, simbolički zatvarate vrata svim lošim emocijama, koje su vas mučile. Šaljete ih, tamo gdje je i mjesto, na otpadu. Molim vas, pokušajte i potrudite se.
I za kraj…Što nakon pisanja pisma mržnje? Bit će vam svakako lakše. Dovoljno lakše da stavite svoj fokus na ono, što vas veseli, raduje, što vam pričinjava zadovoljstvo. I držite fokus. Ako vas ponovo uhvate neugodne emocije, vi onda ponovite proces.
Pored pisma mržnje, sjajne su i afirmacije Louise Hay. Evo nekih, koje su baš namijenjene prevazilaženju destruktivnih porodičnih šablona, te postizanju unutarnjeg i porodičnog mira:
– Samostalno donosim odluke.
– Imam suosjećanje za djetinjstvo članova obitelji, koji su me povrijedili.
– Oslobađam se kritiziranja.
– Dozvoljavam članovima svoje porodice da budu ono što jesu.
– Blagosiljam svoju porodicu s ljubavlju.
* Preporuka je da ponavljate sve ove afirmacije, upravo po redoslijedu po kom su dane.

ŽIVIO KRAJ

Ono što je specifično za broj 4 i znak Ribe jesu završeci. Naime, broj 4 predstavlja početke i završetke svih procesa i poduhvata, dok znak Riba, kao posljednji znak zodijaka predstavlja
završetke.
Oba ( i broj 4 i znak Ribe) ako Sunce nađe u znaku Riba, označavaju jednu transformirajuću energiju.
Tako, sasvim logično doć će do brojnih završetaka, bilo da je riječ o poslovima, bilo da je riječ o odnosima, bilo da je riječ o čemu god drugom. Sve ono, što vam ne odgovara, u ovom periodu trebate odrstraniti iz svog života, kako biste čiste Duše bili spremni za nove životne poduhvate. I doć će do brojnih završetaka, koji se odigravaju izvan kontrole.
Nemojte žaliti zbog njih. Uvijek imajte na umu – Kada se jedna vrata zatvore, to je zato što se otvaraju druga, koja vode ka nekim daleko ljepšim odajama.

KREATIVNOST OSLOBAĐA

Najzad, još jedna podudarnost Sunca u Ribama i broja 4 jest kreativnost.
Znak Ribe je, pored znaka Vage, najkreativniji znak zodijaka. Sunce je izvor života, pa tako logično i kreacije, jer čitav život je jedna savršena kozmička kreacija. Samim tim i broj 4, kojim vlada Sunce, kada se nađe skupa s još jednim kreativnim simbolom, poprima veliku kreativnu energiju.
Kreativnost oslobađa!
Da se ne lažemo, u ovom periodu, sve će ići usporenije, neće biti povoljno za mnoge nove poduhvate, kao niti za nove početke, mnogo loših emocija (o kojima sam pisao)…Ali, ako se makar malo usmjerite ka kreativnosti, vjerujte da će vaš život poprimiti jednu posve drugačiju dimenziju.
Loše emocije se nekako moraju ispoljiti. Samo je vaš izbor, hoće li kroz još više napetosti, stresa, tuge, patnje i boli, ili kroz određeni proces stvaranja.
Taj proces stvaranja, ne mora nužno biti kreativan. Ali, u ovom periodu se iznimno preporučuje
da bude kreativan proces.
Mislite da ne posjedujete kreativnost, ili da ste ju davnih dana negdje zaturili?
Oh, kakve li zablude i gluposti. Pa, svi se mi, doduše netko više, netko manje,…ali svi, doslovce svi se rađamo s određenim kreativnim potencijalom. Na nama je samo da ga pronađemo.
Pronaći ga i nije teško. Za one, kojima je baš teško – neka to bude ono kreativno, što najviše volite.
Daleko teže je usmjeriti se na njega, osloboditi ga. Da biste oslobodili svoj kreativni potencijal, prvo morate osloboditi sebe.
Kako osloboditi sebe? Dovoljno je što ćete se, bez razmišljanja što će drugi reći, usmjeriti na razvoj svog kreativnog potencijala. To, što će drugi reći, predstavlja još jednu glupost. E, kada se usmjerite ka razvoju svog kreativnog potencijala, vidjet ćete, kako ćete se još više osloboditi,… Koliko ćete se samo slobodnije osjećati. Vidjet ćete, kako će vaš život, po mnogim aspektima, postajati drugačiji, smisleniji, sadržajniji.
Ako se bavite kreativnim poslovima, sasvim je sigurno da, u ovom periodu, možete očekivati pregršt novih ideja. Na vama je samo da budete spremni prihvatiti ih, kao Božanske darove.
O ZDRAVLJU
Što se zdravlja tiče, kao što i sami vidite, emocije su polazište svega.
Ako vas bilo što muči, krenite od emocija. Jer, od emocija sve počinje i sve završava. Ako su vas problemi toliko pritisli, ili imate određeni psihički problem, u ovom periodu vladavine najdubljih emocija, najbolje bi bilo da se podvrgnete kvalitetnim psihoterapijama, a ako je potrebno i metodi regresije.
Naravno, Merkur je oštećen, te strogo vodite računa o liječniku kod koga idete, jer vrlo lako možete pokucati na kriva vrata. Neka vam parametar za liječnika kod koga idete, i sad, i općenito, budu njegovi rezultati.
Pored navedenog, uz lošu postavku Merkura, veliki problemi su mogući kod osoba s ozbiljnijim duševnim poremećajima. Pa, ako u svom okruženju imate neku takvu osobu, strogo povedite računa o njoj. Sve je moguće – i paranoidne manifestacije, i (posebno) suicidne ideje. Poduzmite sve preventivne mjere.
Na fizičkom planu, preporuča se maksimalno poraditi na jačanju imunološkog sustava, a pritom su vrlo naglašene predispozicije za probleme s koštanim sustavom, posebno leđima, listovima i
stopalima.
Zatim, Četvorka simbolizira pluća, a znak Riba vezuje se za probleme s dišnim putevima (posebno nakupljanje sekreta, gušenje i alergije) pa svakako povedite više računa i o dišnim putevima. Ako imate kroničnih problema s alergijama, ako imate gušenja, astmu, isl. preporučuje se maksimalna preventiva.
Ovo je zadnji mjesec godine broja 2, a broj 2 predstavlja sve ono, što unosimo na usta (hrana, tekućina, lijekovi, itd.). Uz retrogradnog Merkura i naglašen znak Riba, visoke su predispozicije za trovanje hranom, lijekovima, alkoholom, uzimanjem veće doze lijekova, narkotika, itsl. Što se tiče hrane, kao i normalnog uzimanja lijekova i alkohola, naravno samo je potrebno da povedete više računa o tome, što uzimate. A, što se tiče uzimanja lijekova u prekomjernim dozama, neumjerenog uzimanja alkohola, ili pak korištenja narkotika, znajte da sebe vrlo lako možete dovesti u životnu opasnost, zbog čega bi bilo poželjno da se čim prije konzultirate sa stručnjakom.
O ZBIVANJIMA NA GLOBALNOM PLANU
Ovo je period, kada će se politička previranja itekako intenzivirati. Ribe su znak koji se vezuje za politiku, tako da će (htjeli mi to, ili ne) ona svakako biti prisutna u našim životima.
Sasvim za očekivati – lažne vijesti i uzbune. Mediji će iz sve snage širiti laži. Nova doza hipnoze i zaglupljivanja naroda, kako bi ga se što bolje porobljavalo.
Podudarnost Četvorke i Marsa u Biku očituje u svemu, što ima veze s tradicionalnim, a kako su Merkur i Mars oštećeni, onda je pred nama tradicionalno u negativnom kontekstu. Stoga, nikako
ne treba čuditi ratno-huškačka retorika, kao i nacionalistička politika, obojena vjerskim fanatizmom, čak do mjere suvremenog klero-fašizma.
Ipak, imajući u vidu godinu u globalu, to je samo prolazna epizoda.
Stalno trebamo imati na umu da će ovaj, naš, prekrasni 21. vijek obilježiti jedno, impozantno buđenje duhovne i kolektivne svijesti, a što će na materijalnom planu donijeti brojna postignuća u naučnom, tehnološkom, filozofskom, kreativnom i umjetničkom pogledu.