SUNCE SEKSTIL JUPITER – FAZA RASTA

Miloš Tomić je mladi astrolog iz Gradiške, BiH. Astrologijom se profesionalno bavi preko pet godina, a od 2013. nosilac je diplome beogradske astrološke škole “JovanaL27” profesora Jovane Lučić Gajić, gdje trenutno ima poziciju asistenta-mentora. Oblasti njegovog interesovanja u astrologiji su horarna astrologija i astroprofilisanje. Objavio je i nekoliko istraživačkih radova o uticaju fiksnih zvijezda u natalnim i horarnim kartama. Pomenuti radovi su prevedeni i objavljeni na web portalu eminentnog, američkog, astrološkog časopisa “The Mountain Astrologer”, kao i na web portalu Kepler Collagea, sa sjedištem u Seattleu. Pored toga, Miloš redovno piše za različite časopise i web portale u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, te uspješno vodi astrološki blog “Wisdom of Stars”

Poput Mjeseca, sve planete imaju geometrijsku vezu sa Suncem. Angularni odnos Sunca i neke planete određuje njenu svjetlost i vidljivost, posmatrano sa Zemlje.

I baš poput Mjeseca, sve planete imaju ‘mladu’ i ‘punu’ fazu, kao i faze između (četvrti). Manifestacija neke planete u našim životima neće zavisiti samo od položaja planete u znaku, već i od njenog geometrijskog položaja u odnosu na Sunce, kao referentnu tačku.

Planeta o kojoj se najviše priča ovih dana i od koje se najviše ‘očekuje’ je Jupiter, koji je nakon 12 godina ponovo u svom sjedištu – znaku Strijelca. Ali, neće Jupiter svima donijeti isto i svakako ne u istom vremenskom intervalu. Pogledajte kakav ugao zaklapaju Sunce i Jupiter u vašoj natalnoj karti.

Tek kada isto ugaono rastojanje dosegnu i u tranzitu, možete očekivati maksimalnu materijalizaciju Jupiterove simbolike. Recimo, ako u svom horoskopu imate opoziciju Sunca i Jupitera, manifestaciju Jupitera u Strelcu možete očekivati tek kada Jupiter i Sunce naprave opoziciju u tranzitu (jun 2019).

Ako govorimo o tranzitima i globalnom planu, dok je Sunce u znaku Vodolije, zaklapa sekstil – ugao od 60*, sa Jupiterom u Strelcu (egzaktan aspekt 7/8. feb 2019). I baš kao što nakon mladog Mjeseca prve rezultate i uspjehe vidimo u fazi rasta, tako i Jupiter, nakon konjunkcije sa Suncem u novembru, tek sad počinje da otkriva i manifestuje svoje potencijale.

Sa Jupiterom u rastu, pravo je vrijeme i za naš duhovni rast, tj. pojačana je potreba za usvajanjem novih učenja, vještina i znanja. Još jedna reč koja se često vezuje uz Jupitera je ‘bogatstvo’.

Ali, bogatstvo može biti i materijalno i duhovno. Nekome će Jupiter uvećati kapital, a nekome npr. donijeti beskrajna putovanja i upoznavanje novih kultura – sve u skladu sa natalnim horoskopom.