Sunce na Zosmi ukazuje na homoseksualnost: Freddy Mercury, George Michael, Elton John…- “posrnule” Madone

Zosma je fiksna zvijezda iz sazvijezđa Lava. Kako se fiksne zvijezde kreću brzinom 1* za 72 godine, ova zvijezda trenutno zauzima poziciju na 11* 20’ znaka Djevice

Zosma se dovodi u vezu sa homoseksualizmom. Freddy Mercury je na Zosmi imao položeno Sunce, George Michael Mars i Pluton, dok Eltonu Johnu u natalu na Zosmu padaju ekvidistanci Neptun / Pluton (više generacijski uticaj), ali i još važniji ekvidistanc

Zosma, takođe poznata i kao Dhur (malt. leđa) , Wadha ( ,,mudra’’) ili astronomski Delta leonis, je fiksna zvijezda iz sazvijezđa Lava. Kako se fiksne zvijezde kreću brzinom 1* za 72 godine, ova fiksna zvijezda trenutno zauzima poziciju na 11* 20’ znaka Djevice.

Vivian E. Robson navodi da ova zvijezda ima uticaj sličan kombinovanom utjecaju Venere i Saturna, da donosi sramotu i linč javnosti, nakon koje slijedi neki dobitak ili korist. Kako se ova zvijezda nalazi na leđima sazvijezđa Lava, dovodi se u vezu i sa mitskim Heraklom (Herkulesom), jer je prema grčkoj mitologiji on zaskočio nemejskog lava s leđa i usmrtio ga slomivši mu vrat, nakon čega je ozlojađena Hera (koja je Heraklu i zadala 12 gotovo nemogućih zadataka) odlučila da nemejskog lava postavi na Nebo, kako bi napakostila Heraklu. S toga se Zosma dovodi u vezu s onima koji voljno ulaze u opasne situacije, spremni su da se žrtvuju ili podnesu žrtvu. Često je naglašena kod osoba koje se ozbiljnije bave vjerom, dovodi se i u vezu sa Djevicom Marijom (Madona).

Život u strahu

Međutim, kako svaka medalja ima dvije strane, tako i Madona može posrnuti, pa ako se na Zosmi nađe malefik ili planeta pod težim aflikcijama, osoba je sebična, egocentrična, zlobna, nemoralnog i devijantnog ponašanja, besramna, mrzi i sebe i druge… Mile Dupor navodi da ako se aflikovano svjetlo (Sunce ili Mjesec u lošoj poziciji) nađe na Zosmi, osoba je nesretna i za sebe i za druge. Zosma može dati i melanholičnu prirodu, često zapadanje u depresivna stanja, strah od života, ali i strah od smrti, posebno od trovanja. Planeta bez dostojanstva na Zosmi donosi izolaciju, život u strahu, čak i mentalna oboljenja.

John Travolta takođe ima Mjesec na Zosmi, a poznato je da je da su on i Tom Cruise, kojem na Zosmu pada ekvidistanc Sunca i Neptuna, najveći zagovornici scijentološke crkve

Očito se za Zosmu može reći da u svojoj prirodi nosi i dašak Urana, jer njena prominentnost u natalu je česta kod osoba koje ruše ustaljene sisteme i tabue, preispituju religijske sisteme, otvoreno pokazuju svoju ekscentričnost, svojim likom i djelom šokiraju svijet.

Kraljica pop muzike, legendarna Madonna, na Zosmi ima i Ascendent i Mjesec. Riječi su suvišne, počev od njenog umjetničkog imena, preko ekscentričnih nastupa u kojima su nerijetko zastupljeni religijski motivi, pa do njenog otvorenog praktikovanja Kabale, sve ukazuje na jak utjecaj Zosme u njenom natalu.

John Travolta takođe ima Mjesec na Zosmi, a poznato je da je da su on i Tom Cruise, kojem na Zosmu pada ekvidistanc Sunca i Neptuna, najveći zagovornici scijentološke crkve.

Zosma, kao i čitav znak Djevice, donosi probleme sa probavnim sistemom, posebno tankim crijevom. Američka pjevačica Cass Elliot je na Zosmi imala Mjesec, patila je od čira na želucu i težina joj je često varirala

Uloga žrtve njena je simbolika

Zosma se dovodi u vezu sa homoseksualizmom. Freddy Mercury je na Zosmi imao položeno Sunce, George Michael Mars i Pluton, dok Eltonu Johnu u natalu na Zosmu padaju ekvidistanci Neptun / Pluton (više generacijski uticaj), ali i još važniji ekvidistanc Ascendenta i Sjevernog mjesečevog čvora. Već pomenuti John Travolta je navodno bio u vezi sa svojim maserom, što je izazvalo skandal, takođe već pomenuti uticaj Zosme.

Zosma, kao i čitav znak Djevice, donosi probleme sa probavnim sistemom, posebno tankim crijevom. Američka pjevačica Cass Elliot je na Zosmi imala Mjesec, patila je od čira na želucu i težina joj je često varirala.

Austrijski nadvojvoda Maximilian I Habsburški je imao Saturn na Zosmi, odrekao se austrijske krune kako bi otplovio put Meksika, gdje je pozvan da postane car (Uranski uticaj u Zosmi – rušenje ustaljenih sistema vladanja, kao što je nasljedno pravo). Maximilian I je na kraju izgubio vlast u Meksiku i pogubljen je. Nakon pogubljenja, njegova supruga, Charlotte, doživjela je nerni slom i ostatak života provela u izolaciji na dvoru svoga brata, Leopolda II.

Kraljica pop muzike Madonna: Sve ukazuje na jak utjecaj Zosme u njenom natalu

U natalu Maximiliana I Saturn vlada VII poljem, koje između ostalog predstavlja i bračnog partnera, a Zosma donosi nervni slom. Charlotte takođe u natalu ima Mjesec u Djevici, ali kako vrijeme rođenja ostaje nepoznato, ne možemo sa sigurnošću tvrditi da se Mjesec nalazio na Zosmi.

Za kraj, trebalo bi svakako pomenuti i natale Kate Winslet i Ralpha Finnesa, koji u filmu ,, The Reader’’ tumače uloge koje odgovaraju simbolici Zosme. Lik Kate Winslet je bivša načelnica ženskog koncentracionog logora u II svjetskom ratu, koja nakon rata na suđenju dopušta da na nju padne sva krivica za smrt 300 Jevrejki u požaru, sakrivši tako svoju najveću ,,manu’’ – činjenicu da je nepismena. U natalu Kate Winslet, na Zosmu pada ekvidistanc Merkura (pisanje, čitanje) i Saturna (ograničavanje, nepismenost).

Zosma se dovodi u vezu sa homoseksualizmom. Freddy Mercury je na Zosmi imao položeno Sunce, George Michael Mars i Pluton, dok Eltonu Johnu u natalu na Zosmu padaju ekvidistanci Neptun/Pluton

Lik kojeg tumači Ralph Finnes nesebično odvaja vrijeme kako bi snimio audio knjige koje joj redovno šalje u zatvor, te ona s vremenom nauči čitati i pisati. U njegovom natalu Zosmu okružuju Uran i Pluton, što je takođe generacijska postavka, ali u njegovom natalu dobija na značaju jer je Pluton u recepciji sa Merkurom, a dispozitor je i Veneri i Neptunu. U obzir treba uzeti i činjenicu da je vrijeme rođenja nepoznato, pa Zosmu možda aktivira Ascendent, MC ili neka druga značajna tačka.

Primjeri o uticaju Zosme se nižu u beskraj, ovo su samo neki. U osnovi njene simbolike je žrtva, a da li ćemo mi tom žrtvom postići iskupljenje za svoje grijehe ili ćemo postati žrtva sopstvenih postupaka, pokazaće nam opšta slika u natalnoj karti.

 

(Autor: Astrolog Miloš tomić/aura.ba)