Sumnjali na gripu i prehladu, a grlo naše Inele izjadao je – rak!

Rak grla je nevidljiva prijetnja. Dosta kasno se otkrije, simptomi vrlo često zbunjuju i same doktore, kao i oboljele jer isprva nalikuje gripi. Bez detaljnih pregleda s teškoćom se uspostavlja dijagnoza. Pročitajte najsvježiji primjer iz ordinacije doktorice Trobradović koji govori upravo o ovoj bolesti i njenom ishodu…

Godinama unazad se ljudima govori da je hemoterapija jedini način pokušaja (Pokušati je pravi izraz) eliminacije raka no, rijetka su pozitivna svjedočenja o ovom metodu. O nuspojavama hemoterapije suvišno je i govoriti, kao i o njenoj učinkovitosti, odnosno neučinkovitosti.

S druge strane, iz ordinacije sarajevske liječnice Šuhrete Seke Trobradović, pozitivna svjedočanstva koja bilježimo svakodnevno – ne daju nadu oboljelima niti riječi utjehe. Ova svjedočanstva su dokaz da je rak pobjediv. Pokazao je to i najnoviji primjer.

Otekline i šok

Desetogodišnja Inela V. pacijentica je doktorice Seke već nekoliko mjeseci. Prije dvije godine dijagnosticiran joj je rak grla. Dijagnozi su prethodili brojni simptomi – promuklost, nagli gubitak kilograma, neprijatan zadah iz usta, hronična iscrpljenost.

– Mislili smo da je gripa, nazeb. Kupili septolete, pojačali unos C vitamina. Prije toga, naša Inela nikad nije ni bila kod doktora. Živimo u blizini Sarajeva, imamo svoj ranč. Niko od nas ne puši, ne pije, živimo zdrav život. Dan se započinje s medom i kozjim mlijekom. Znamo da je hrana veoma bitna i ponosni smo na svoje organski uzgojene proizvode. Takođe, niko od nas nikad nije bio bolestan. I za vrijeme najžešćih zima, nas bi izbjegle prehlade, viroze.

– Tim više nas je iznenadilo Inelino pobolijevanje. Pa još kad se simptomi nisu povlačili? A možete onda zamisliti naš šok kad smo jedno jutro na njenom vratu primijetili nekakve grudice, otekline, čvoriće? Buknuli su preko noći. Odmah smo je odveli doktori, a ubrzo smo dobili  poražavajuću dijagnozu. Tu mrsku riječ, vjerujte mi da je teško i izgovoriti.

– A mi smo je imali u kući. Naša Inela je “to” imala u grlu. Kako, otkud, zašto? Da li smo se negdje prema nekome ogriješili pa nas je na djetetu kazna stigla – redali smo pitanja i optuženički gledali jedni druge.

– Ja muža, on u mene, a Inela u nas oboje. Osjećali smo se krivcima –  kazuje Inelina majka Vernesa.

Preporod

Sreli smo je u ordinaciji doktorice Šuhrete Seke Trobradović. S njom je i suprug Bajro. Inela je ostala kući, radi zadaću. Nova školska godina je počela. Inela je već jednu pauzirala zbog bolesti. Iza nje je, prepričava nam Vernesa težak period. Nisu je mimoišle ni posljedice hemoterapije. Kako nju – tako ni njene roditelje.

Pakao kroz koji su prošli, zahvaljujući terapijama doktorice Trobradović – iza njih je, no ovo dvoje ljudi još su duboko u onom vremenu kad nisu znali šta i kuda. Neizvjesnost ih je ubijala svakodnevno. Smršali su, živce izgubili, osijedili. Otac Bajro još uvijek nije “došao sebi”. Svo vrijeme šuti, pokunjen. Oči prikovane za šareni tepih u Sekinoj ordinaciji kazuju da se jedva suzdržava od plača. Vidi to i Vernesa pa ga čvrsto drži za ruku.

Puno je pribranija. Sretna je što im je dijete preporodilo. Briga više nemaju.

– Bilo, prošlo. Desilo se – šta mi sad možemo. Toliko djece oboli, pare im skupljaju za liječenje, a eto, naša je Inela sad dobro. Oporavlja se pod budnim okom doktorice Šuhrete. Za nju smo čuli preko Aure i odlučili je posjetiti prije nekoliko mjeseci. Započeli smo odmah s kombinovanom terapijom Eliskira Života sa Kavkaza i Cedar Neutralizer uređaja. I nismo se pokajali, jer naša mjezimica se uspješno opravlja – kazali su nam na kraju presretni roditelji.

Čudovište iz kanalizacije

– U neobaveznom razgovoru smo upitali doktoricu šta je moglo tako naglo pokositi našu Inelu. Ona je pregledala Inelu i na dijagnostičkomj aparatu koji mjeri protok energije, uočen je poremećaj urogenitalnog sistema, promjene na predjelu grla i pluća i velika izloženost geopatogenom zračenju.

– Doktorica je tada predložila da pregledamo i našu kući. Pristali smo. S najmodernijim mjernim instrumentima došli smo do zaključka da se upravo ispod Ineline sobe u koju se uselila prije tri godine, nalazi sistem kanalizacije, stare odvodne kanalizacione cijevi.

Kombinacija toga i tog kobnog protoka vode polučili su zračenje velikog intenziteta, što je objasnilo nastanak i razvoj bolesti. Slijedeći savjete doktorice Seke, Inelu smo izmjestili u sasvim drugi kraj kuće – sigurno mjesto. Inela je odmah živnula, otok s vrata se povukao. Kilogrami su se počeli vraćati, simptomi povlačiti. I ljekarski nalazi su potvrdili da bolest više ne napreduje, zapravo – povlači se…

Kontakt doktorice Trobradović: 061/320-726.

(Arhiva magazina Aura)