STRUČNJACI OTKRILI KOJA JE NAJSRETNIJA BOJA U 2022. GODINI: MOŽDA JE TO BAŠ VAŠA OMILJENA

Stručnjaci za boje otkrivaju, ovo je najsretnija nijansa za 2022. godinu! Unesite je u dom jer zrači optimizmom.

Boje u enterijeru imaju veliku ulogu u uređenju doma, ne samo zbog estetike, već i zbog njihovog energetskog uticaja koje utiče na raspoloženje ukućana i energiju prostora. Jedna poznata britanska kompanija za uređenje domova i boje otkrila je koja je vodeća nijansa za 2022. godinu – izabrana je svijetloplava!

Svijetloplava je proglašena nijansom 2022. godine – ovo je vrlo delikatna boja povezana sa lakoćom, spokojem i tišinom. Povezana je sa vazduhom, a smatra se da u dom donosi optimizam, sreću i lakoću.

Psiholozi smatraju da svaka boja izaziva određene emocije. Crvena i žuta boja izazivaju osjećaj gladi i povećavaju aktivnost. Pomažu da se razveselimo i donose nam prazničnu atmosferu. Ove boje često koriste lanci brze hrane. Plava i zelena su povezane sa prirodom, pa imaju smirujući efekat na ljude. Zelena pomaže u usklađivanju sa jedinstvom sa prirodom i daje osjećaj smirenosti. Crno-bijelo predstavlja eleganciju, suzdržanost i čistoću. Zato mnoge prodavnice koriste ove boje za poboljšanje svog statusa.

Svijetloplava boja nas podsjeća na nebo, sunčani dan bez oblaka, pa zato i ne čudi što je baš ona izabrana za sretnu nijansu 2022. godine. Ovo je nijansa duhovnosti, mudrosti, strpljenja, istine, smirenosti… Psiholozi smatraju da ona nadahnjuje velika postignuća, donosi mir u duši, jača intuiciju i žudnju sa znanjem.