Stroga OMAD dijeta garantuje gubitak kilograma: Jeste li spremni za samo jedan obrok dnevno?

Kada bismo vam rekli da odaberete jedan obrok u toku dana, koji bi to obrok bio?


Da li ste ljubitelj jakog doručka ili ručka sa porodicom, a možda i večere u restoranu gdje vam služe vaše omiljeno jelo – sve to zavisi kako ćete se vladati u OMAD dijeti poznatoj po tome što podrazumjeva samo jedan obrok dnevno.

Riječ je o formi posta, ali za razliku od dnevnog posta koji praktikuju mnoge poznate ličnosti, za ovaj veliki broj eksperata kaže da nije nimalo zdravo i održivo rješenje za mršavljenje. Tokom perioda posta dozvoljeno vam je da pijete crnu kafu i čaj, ali ništa više od toga.

Predlaže se da jedete jedan obrok dnevno svakoga dana u isto vrijeme. OMAD dijeta je poznata po svojim strogim pravilima kojih, na svu sreću, ima samo 4: jedete jedan obrok dnevno, možete da jedete samo u periodu od 4 sata, sa tanjira čiji je prečnik 28 centimetara, a jelo na tanjiru ne smije da bude veće od 7,6 centimetra.

Iako se smatra da ova dijeta može mnogo da doprinese vašem mršavljenju, preporučuje se oprez. U pitanju je gladovanje jer jednim oborkom ne možete da unesete dovoljan broj kalorija za cijeli dan. Pored smanjenja tjelesne težine, dijeta može da utiče i na promjene raspoloženja, gubitak mišića, poremećaj hormona i čak menstrualnog ciklusa.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!