Stravična ispovijest Amerikanke Doris Biter, koju su godinama seksualno zlostavljale utvare: „Dok su me dva duha držala, treći me silovao!“

Najgore je prolazila mlada Doris koju su duhovi počeli seksualno zlostavljati. Jednom prilikom najstariji sin je pokušao majku da odbrani od napada, ali ga je nepoznata sila podigla i bacila na pod, a zatim, i u obližnji zid. Sila udarca je bila toliko jaka da je tinejdžer završio sa slomljenom rukom i dva rebra

Kada je prije nekoliko godina ukrajinska glumica Nataša Blasik u jednoj emisiji izjavila da je imala seks sa duhovima, te da je pritom uživala, javnost je njeno „priznanje“ pripisala očajnom pokušaju privlačenja pažnje.

Ipak, ima slučajeva koji nisu nimalo smiješni, a među najpoznatijim i najstrašnijim slučajevima definitivno je onaj Amerikanke Doris Biter, čija je priča sedamdesetih godina prošlog vijeka zaledila američku javnost.

 Problematična majka

Njena priča počinje 1974. godine kada je Doris, tridesetogodišnja samohrana majka iz Kulver Sitija u Kaliforniji, zatražila pomoć dvojice istraživača paranormalnih pojava, doktora Berija Tafta i njegovog pomoćnika Kerija Gejnora. Njihova istraga je počela 22. avgusta 1974. godine, kada su se zaputili na adresu Doris Biter, uvjereni da se radi o još jednom rutinskom slučaju kojeg će riješiti za kratko vrijeme. Nisu mogli ni slutiti da će se uskoro suočiti sa događajima koji će se pretvoriti u jedan od najvećih i najpoznatijih slučajeva u istoriji paranormalnih aktivnosti.

Doris je dvojici istražitelja prišla u biblioteci kada ih je čula da razgovaraju o duhovima. Mlada žena im je rekla da joj se u kući nalaze stvorenja koja je svake noći seksualno zlostavljaju, a kada je Doris primjetila izraze nevjerice na njihovim licima, histerično je povikala: „Daaa, ti prokleti duhovi me siluju sveku noć!“. Beri i Keri nisu imali izbora nego prihvatiti istražiti priču ove žene koja je očito bila na rubu nervnog sloma.

Kuća u kojoj je neuspješno izvršeno nekoliko egzorcizama

Doris je u to vrijeme živjela u kućici u predgrađu zajedno sa četvreo djece. Djevojčicom od šest godina i tri dječaka u rasponu od deset do šesnaest godina, koji svakako nisu mogli imati normalno djetinjstvo pored istraumirane majke. Ono što su istraživači mogli brzo saznati je da je život mlade majke bio i više nego traumatičan. Porodica ju je odbacila koš kao tinejdžerku , pa je nesretna Doris morala sama da se snalazi. Često je završavala u vezama sa muškarcima koji su je iskorištavali i zlostavljali, pa se Doris veoma rano okrenula lakim drogama i alkoholu.

Ono što su Beri i Keri odmah po ulasku u kuću mogli osjetiti je negativna energija i napetost između majke i najstarijeg sina koji su očito imali neke mračne nesuglasice. A kao što već znamo, um zatrovan lošim fizičkim i verbalnim okruženjem je plodno tlo za razvijanje negativnosti i privlačenje paranormalnih pojava.

 

 

 Kad ti duh opali šamar

Kada je Doris prvu put uselila u kuću, jednog dana joj je na vrata pokucala starija žena hispanoameričkog porijekla upozorivši je da je kuća u živi opsjednuta: „Smjesta morate izaći! Živjela sam ovdje kao djevojčica. Ovo mjesto je opsjednuti. Morate odmah otići…!“, vikala joj je starica. Kada ju je zbunjena Doris pitala o čemu priča, misteriozna starica je jednostavno, nestala sa njenog kućnog praga, bez ikakvog objašnjenja.

Nekoliko dana nakon toga, Doris se suočila sa prvim paranormalim užasima.Najprije je mislila da gubi razum, ali ubrzo su i njena djeca počela viđati misteriozna stvorenja. Jedan od sinova je toliko često viđao utvare da je jednom čak dao i ime – Gospodin Ko Je. Iako u početku duhovi nisu bili nasilni, ubrzo su stvari krenule nagore kada je jedne noći, jednog od dječaka ošamarila nevidljiva ruka, dok su drugog sina dvije utvare pokušale gurnuti niz stepenice.

Ipak, najgore je prolazila mlada Doris koju su duhovi počeli seksualno zlostavljati. Jednom prilikom najstariji sin je pokušao majku da odbrani od napada, ali ga je nepoznata sila podigla i bacila na pod, a zatim, i u obližnji zid. Sila udarca je bila toliko jaka da je tinejdžer završio sa slomljenom rukom i dva rebra.

Istraživači Taf i Gejlor teško su vjerovali u sve ove priče, sve dok očajna žena nije odlučila da im pokaže modrice sa unutrašnje strane butine, ali i ostatku tijela. Od tada, istraživači su počeli sa većom pažnjom i interesovanjem pratiti šta im Doris govori. Ispričala im je kako u kući postoje tri duha sa azijskim crtama lica. Rekla im je da su je jednom prilikom dva manja duha držala, dok ju je onaj najveći silovao, kao i da se često sva trojica redaju na njoj. Bez obzira koliko sve ovo nevjerovatno zvučalo, Taf i Gejnor nisku više mogli ostati ravnodušni i prihvatili su slučaj.

Prikaza bez lica i jedne ruke

Sutradan su već počeli sa istragom. Tim je odlučio svuda po kući postaviti kamere velike brzine, fotoaparate, mikrofone, odnosno svu tehnologiju koja je bila dostupna sedamdesetih godina. Naravno, najviše uređaja su postavili u Dorisinoj spavaćoj sobi.

Doris Biter: Jedina fotografija koja je uspjela

Kako bi natjerali da se utvare pojave, istraživači su predložili Doris da počne da ih priziva, što je ona i učinila. Izazivala ih je psovkama i uvredama, dok je oko trideset članova istraživačkog tima nervorno pratilo situaciju. Iznenada, u prostoriji su se počela pojavljivati neobični bljeskovi svjetlosti, a iz ugla sobe se počela pojavljivati gusta zelena izmaglica. U roku od nekoliko sekundi u izmaglici se pojavio tamni oblik mišićavog muškarca bez lica i jedne ruke. Kada je to vidio, jedan od istraživača je od šoka pao u nesvijest.

Bez obzira na količinu postavljene opreme, kamere su uspjele uhvatiti samo jednu fotografiju koja prikazuje kako Doris sjedi na krevetu, a ispred nje se nalazi nešto što liči na svjetlosni luk, kao i nekoliko svjetlosnih kugli. Kada su se uvjerili da njenu kuću zaista opsjedaju duhovi, Taf i Gejnor su zaključili da se ova bića hrane emotivnim problemima svakog člana porodice. Nakon nekoliko propalih pokušaja egzorcizma, Doris je spakovala stvari i zajedno sa djecom pobjegla u Teksas, ali prema njenim riječima, utvare su je pratile i tamo, neprestano je napadajući. Doris je umrla 1999. godine, u 59. godini života, a s njom i njeni demoni.

Da li je nesretnoj ženi um bio toliko poremećen ili je zaista bila žrtva zlih duhova, nikada nećemo saznati.