Strava u Čapljini: GROB “IZAŠAO” IZ ZEMLJE I LEBDIO NA METAR I PO VISINE!

Neviđena i nezapamćena scena koju su mještani Čapljine vidjeli na groblju u Strugama – Gorici. Stiže li ih kletva “Bog dao pa vam se kosti prevrtale”?

Neki kažu da je grob koji je minule noći lebdio u zraku na čapljinskom groblju posljedica nevremena, a drugi pak vjeruju da je ovo Božija opomena zapadnoj Hercegovini, čije su današnje stanovnike proklele, a proklinju ih i danas stotine hiljada srpskih i bošnjačkih majki, čiju su djecu, braću, muževe, očeve… zvjerski ubijali hrvatski bojovnici i tamošnji stanovnici hrvatske nacionalnosti. Mnoge su ih proklele riječima “Bog dao, pa vam se kosti prevrtale u grobu”.

Šta god da je u pitanju, sinoćnje jezive scene danas su glavna tema u Čapljini i širom zapadne Hercegovine. Samo rijetki smiju otići na groblje, na kojem je za vrijeme olujnog nevremena oštećeno na desetine spomenika na groblju u Strugama-Gorici.

Lokalni portal je objavio da je jedno stablo izvaljeno iz korijena, koji je sa sobom digao cijeli grob na visinu od metar i po. Na toj visini je lebdio jedno vrijeme, a onda u komadima spao na zemlju.