STRAŠNO: VIŠEGRADSKI SUD PO TUŽBI EMIRA KUSTURICE POZVAO ĆAMILA DURAKOVIĆA U SUDNICU 11.JULA U 13,00 SATI

„Ima li igdje u svijetu da nekoga ko je preživio genocid sud te zemlje pozove na ročište na dan komemoracije i ukopa žrtava genocida i to u vrijeme početka dženaze

Teško je povjerovati da je „sasvim slučajno” Osnovni sud u Višegradu zakazao ročište po tužbi Emira Kusturice, na koje je pozvao predsjednika Organizacionog odbora za komemoraciju i ukop žrtava genocida u Srebrenici Ćamila Durakovića, za 11. juli. Da stvar dobije još više na “slučajnosti”, ročište je zakazano u 13 sati, kada zvanično počinje komemoracija žrtvama genocida.

Kusturica tuži „Avaz“, a Durakovića su pozvali kao svjedoka. Na svom facebook profilu Duraković je ovaj slučaj jasno definisao kao provokaciju, a obzirom da ista stiže iz grada u kojem se već tradicionalno postrojavaju četničke vojne formacije, ova provokacije nije iznenađujuća. Duraković se pita:

„Ima li igdje u svijetu da nekoga ko je preživio genocid sud te zemlje pozove na ročište na dan komemoracije i ukopa žrtava genocida i to u vrijeme početka dženaze ? Slučajno? Da izuzmem činjenicu da sam predsjednik Organizacionog odbora i činjenicu da me tužio baš Emir Kusturica… Ima!!! Kod nas sve to ima a evo i dokaza: