Stop znojenju na prirodan način: Limun i soda najučinkovitiji

Znojenje je prirodni pokušaj tijela da spusti svoju temperaturu. Tokom velikih vrućina, ali i u situacijama poput stresa i napetosti, intenzivno znojenje nemoguće je izbjeći bez obzira na to kakve kozmetičke preparate koristili.

Međutim, postoji nekoliko prirodnih preparata uz koje je moguće smanjiti znojenje.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće možete da koristite kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno premažete pazuhe s nekoliko kapljica. Ostale dijelove tijela možete prije spavanja premazati mješavinom sirćeta i vode. Ovo će takođe od vas otjerati i komarce.

Soda bikarbona

Soda bikarbona vrlo je praktična za smanjenje znojenja. Malu kutiju ove hemijske praškaste supstance možete uvijek da imate u torbi. Dovoljno je da uzmete prstohvat sode i malo vode i premažete pazuhe ili druge djelove tijela.

Crni čaj

Crni čaj djeluje kao prirodni dezodorans zbog kiselina iz njegovog sastava. U pola šoljice vruće vode umočite crni čaj. Vrećice čaja izvadite nakon dvatri minuta i ostavite da se rashlade. Zatim možete da ih stavite direktno ispod pazuha i ostavite da djeluju pet minuta.

Limun

Još od davnina limun je poznat kao odličan stabilizator tjelesnih mirisa, zbog čega se koristi i kod pojačanog znojenja. Samo treba da premažete kritične djelove tijela limunom, ostavite da djeluje 15 do 30 minuta i isperete hladnom vodom.