Stop nerealnim očekivanjima! Ako želite pronaći ljubav uradite ove tri stvari!

Ako ste osoba koja ima nerealna očekivanja kada je u pitanju ljubavni život, pronalazak prave ljubavi za vas bi mogao da se pretvori u nemoguću misiju.
Na vašem popisu poželjnih osobina mogu, naravno, biti stvari, vrijednosti od kojih nećete i ne treba da odustanete, ali ako napravite nepregledan “popis za kupovinu” moguće je da nikad nećete naletjeti na “prodavnicu” koja će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Previše specifičnih detalja koje očekujete od partnera mogli bi vam ostaviti malo prostora kada je u pitanju pronalazak druge polovine i učiniti vas nesretnom u ljubavi.

Još jedna stvar koju je dobro uraditi je odvojiti hemiju od kompatibilnosti. Nemojte očekivati da će strast s početka veze trajati cijeli život zbog čega je bitno da među vama i vašim parterom postoji hemija, ali i da ste kompatibilni na duge staze.

Požuda s početka veze često dovodi do toga da sve drugo postane nevažno, ali sjetite se da u vezi mora biti mjesta i za poštovanje, prijateljstvo i intimnost koja nadilazi fizičke potrebe.

Stručnjaci procjenjuju da razdoblje “medenog mjeseca” u vezi traje do dvije godine. Zato u veze bazirane samo na požudi ulazite jedino ako su vam očekivanja jednaka – želite dobru zabavu. Međutim, ako za sebe tražite nešto malo dužeg vijeka, morate biti realniji i razmišljati o već spomenutoj kompatibilnosti.

VI MORATE BITI ZADOVOLJNI

Takođe, imajte na umu da pravi muškarac nije tu da vas upotpuni ili popravi vaš život.

Bitno je da je osoba koju odaberete za partnera jednako ispunjena i sretna kao i vi. Ljubav ne može procvjetati u pravom smjeru ako oboje ne donosite neku pozitivu u vezu. Zaboravite na romantične filmove i “sretne” parove oko vas. Društvene mreže najčešće su daleko od stvarnosti.

Tek kada vi budete zadovoljni sami sa sobom, bićete u poziciji da upoznate nekoga od koga nećete zahtijevati više nego je to potrebno.

1. Postavite prioritete na vašoj listi želja
Za početak nemojte brkati nerealna očekivanja i visoka očekivanja. Visoka očekivanja ne moraju biti nerealna sve dok su odraz stvarnosti. Sasvim je logično da će inteligentna i uspješna žena za sebe htjeti jednakog muškarca.

2. Postavite granice
Imajte jasnu predstavu o tome šta ne želite da trpite. To ćete najbolje znati tako da upoznate samu sebe i budete iskreni sa samom sobom. Nikada nemojte kompromitovati svoje temeljne vrijednosti zbog nekog odnosa.

3. Identifikujte svoje temeljne vrijednosti
Počnite s opipljivim stvarima. Na primjer, želite li djecu? Dobro razmislite o vašim željama kada su u pitanju brak, porodični život, muško-ženske uloge…

Osvrnite se na svoj stil života, zdravlje, navike, nivo energije, interesovanja, religijska uverenja, politička uverenja, čak i na vašu lokaciju.

To su sve informacije koje će kad – tad iskrsnuti u razgovoru s vašim partnerom i dobro je znati šta želite.

I najvažnije – čak i kada “prikupite” sve ove informacije budite otvorenog uma jer mnogi ljudi mogu biti kompatibilni s vama bez da dijelite sve iste vrijednosti i interesovanja.

Stoga nemojte pasti u zamku razmišljanja da vaš partner i vi baš u svemu morate biti usklađeni. To su u većini slučajeva nerealna očekivanja.