Što neobičnije, to bolje: Koje kućne ljubimce biraju američki sportisti?

Iako po nepisanom pravilu, zbog popularnosti i posla koji obavljaju i nemaju dovoljno vremena da se brinu za kućne ljubimce, oni ih imaju. A egzibicionizma ne fali. Ribice, mace i papige izgleda više nisu “u modi”. Pogledajte koje su životinje za svoje kućne ljubimce izabrali Majk Tajson, Rodžer Federer, Ros Olendorf i drugi američki sportisti…

Zmije nisu zahtjevne

Eri Sims, prvotimac Filadelfija Iglsa, objašnjava kako su mu se vremenom smučili psi koje je njegova porodica imala za kućne ljubimce.

– Odmalena su me privlačile samo zmije. Poslije sam počeo da kupujem i male iguane, ali i guštere. Najnoviji ukras mog doma je maleni krokodil! Evo, u svojoj kolekciji imam i kraljevske pitone, a izabrao sam ih jer nisu zahtjevne zmije. Čak su i plašljive. Njih treba hraniti samo jednom sedmično, njima dosta – naglašava Sims.

 

Tigrovi su zakon

Majk Tajson, nekadašnji bokserski šampion svijeta, vrlo često zna pozirati s tigrom, svojim omiljenim kućnim ljubimcem.

– Zašto bih se ograničio na mačku, kad više volim prave životinje? I to divlje! Naprosto obožavam divlje, žilave, opasne mačke – kaže Tajson.

 

Olendorf – Ponosan na svoje bikove

Ros Olendorf, bacač Pitsburg Pajretsa, lud je za bikovima.

– Imam ih oko 300! Ja sam lud za svojom farmom. Ove životinje su naprosto prekrasne i ponosan sam što ih imam – kaže Olendorf.

 

Federera opušta mužnja krava

Godine 2002, nakon što je osvojio Vimbledon, Roddžer Federer je dobio i jedan neočekivan poklon – kravu tešku 800 kilograma, nazvanu Džulijet.

Od tada se najbolji teniser na svijetu posvetio kravi; tvrdi da je muze sam svaki dan i da ga to opušta.

 

Šenku: Moji tvorovi ne smrde!

As NFL-a, koji nastupa za Minesotu, ima za kućne ljubimce – dabrove.

– Zovu se Smouk i Gi. Ne mogu ni dana bez njih, kad sam na putu samo o njima mislim. I da znate, uopće nisu smrdljivi kao što se misli – kaže Šenku.