Što je brak sretniji to je i stomak veći!

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Sentral Kvinslend pokazalo je da sretni parovi nabace pokoji kilogram tokom prve godine braka ili zajedničkog života.

– Sretni parovi hrane se zdravije, ali debljaju se više nego oni u nesrećnijim vezama. Pokazali su to rezultati istraživanja koje smo sproveli i time još jednom dokazali zaključke iz prethodnih sa sličnim saznanjima – pojasnila je vođa istraživanja koje je obuhvatilo više od 15.000 odraslih osoba Stefani Šop.

Učesnici istraživanja odgovarali su na pitanja o svojim vezama i brakovima, kao i o prehrambenim navikama i svojoj tjelesnoj grami i kilaži. Srećni parovi rjeđe su pušači, manje jedu brzu i nezdravu hranu i ređe ispijaju alkoholna pića u odnosu na osobe koje nisu u vezi.

U čemu je tajna debljanja sretnih parova?

– Čini se kako nije stvar u izboru namirnica nego u količini. Naime, sretniji parovi jedu veće porcije hrane, dok osobe koje žive same jedu manje. Parovi su opušteniji i manje brinu o tome hoće li se ugojiti jer “ne moraju da paze na svoju liniju” kako bi privukli nekog. To su već učinili. Ipak, stručnjaci preporučuju kako bi parovi trebalo da nađu i neku zajedničku fizičku aktivnost kako bi lakše trošili kalorije i, zbog zdravlja, ipak očuvali kilažu primerenu njihovoj građi tijela.