Stižu na naplatu prije ili kasnije: TRI NAJSKUPLJA KARMIČKA DUGA

Mnogi ljudi vjeruju da se čovkek rađa sa svojom karmom koja ga prati od prvog do posljednjeg dana života. Gledajte na nju kao na neku silu koja apsolutno nikada ne spava i koja vas uvijek posmatra. Karma ne pamti samo vaša djela već i emocije.

Karma vidi kada ste zavidni prema nekome, kada nekome želite zlo, kada nekoga mrzite zbog njegove sreće… sve su to emocije koje imaju frekvenciju i karma ih prepoznaje. Neki karmički dugovi brzo dolaze na naplatu dok neki dolaze sa zakašnjenjem.

Ovo su neki od najskupljih karmičkih dugova koji kruže i dolaze na naplatu, po mišljenju nekih ljudi:

Uvreda roditelja
U mnogim spisima o religiji i psihologiji pronaći ćemo razloge zašto je važno biti dobro dijete svom roditelju i zašto ih je važno poštovati. Naravno, postoje jako loši roditelji koji ne zaslužuju ništa od nas. Ali postoje i jako loša djeca koja ne cijene i ne poštuju svoje roditelje. Karma ne voli takve odnose. Uvrijediti dobrog roditelja je skup karmički dug koji kasnije dolazi na naplatu.

Uvreda i izdaja osobe koja vas voli
Svaki čovjek koji izigra iskrenu ljubav nalazi se na crnoj listi karmičkih zakona. Izdati osobu koja vas voli i koja vam želi samo dobro je jako ponižavajuća stvar i to je nešto što karma naplaćuje.

Nepravedno optuživanje
Karma ne voli loše tračeve i ne voli kada se o čovjeku priča lažno i nepravedno. Dok ljudima to izgleda kao zabavna aktivnost ili „sprdnja“ karma na to gleda ozbiljnijim očima. Prije nego što trepnete mogli biste se naći u situaciji u kojoj ste vi oklevetani i lažno optuženi.