Stiže težak period: 14. JANUARA POČINJE RETROGRADNI MERKUR

Za one koji vjeruju u astrologiju ne postoji strašnija sintagma od “retrogradni Merkur”, a ovakvo prividno kretanje prve planete Sunčevog sistema ponovo nam počinje 14. januara i trajaće sve do 4. februara.

Astrolozi kažu da će u periodu pred nama na svako polje života uticati retrogradni Merkur. kroz ovu planetu izražava se ljudska svijest, a kada se on naizgled kreće retrogradno smanjuje se mentalna aktivnost, mijenja način razmišljanja, pa i oni koji nisu skloni ogovaranju znaju da se zanesu u tome ili da prave greške poput toga da ne isključe peglu prije izlaska iz stana i sl. Ovo je vrlo teško razdoblje za odlučivanje, presudne momente, papirološke začkoljice, sve što nosi sa sobom neku konačnost.

Međutim, i to zavisi od znaka do znaka — neki će jedva osjetiti predstojeći retrogradni Merkur, a neki će ga dobro upamtiti… Ako pitate astrologe, on će najviše uticati na slijedeće znakove.

Bik
Kako vašim horoskopskim znakom vlada kuća novca i finansija, možete da očekujete porast napetosti na poslu. Retrogradni Merkur može da naruši kuću karijere (desetu), ali i kuću filozofije (devetu), pa nekim Bikovima može da se desi da se zapitaju da li je ono što rade za život u skladu s njihovim ličnim uvjerenjima. To je samo jedan od razloga zašto Bikovi mogu da očekuju neočekivano, a retrogradni Merkud pravi trigon s Uranom, zbog čega su prije njima velike promjene i potresi na svim životnim poljima.

Jarac
Retrogradni Merkur mogao bi da pogodi vašu kuću identiteta (prvu) i novca (drugu), pa je ovo vrijeme za opreznu samorefleksiju. Ako se ne osjećate bezbjedno u svom okruženju ili mislite da vas neko pritiska, napravite korak unazad i dobro promislite o svemu. Jarčevi moraju da razmisle ko i šta im je važno u životu i da komuniciraju bolje s najbližima. Pripadnici ovog znaka već su odlični analitičari i neko ko zna da sagleda situaciju, a retrogradni Merkur to pojačava dvostruko.

Vodolija
U narednom periodu Vodolijama bi uticajem retrogradnog Merkura mogle da budu pogođene prva kuće, ona koja govori o pravom sebi i identitetu, i dvanaesta, koja se tiče braka, doma, ljubavi. On će vas natJerati da razmislite o tome kako se izražavate, a možda ćete se osjetiti neshvaćeno — čak i više nego inače — dok pokušavate da se samoidentifikujete i kažete jasno šta mislite. Ovo nije period kada treba da donosite krupne odluke i postavljate sebi velike ciljeve, već da pripazite na to šta iznosite u svijet. To, za tako napredan tip čovjeka kakva je Vodolija, nije baš najzabavnije i nije u vašoj prirodi, ali takve su vam astrološke prilike.