Štitnjaču razaraju strahovi: Ova vježba potiče izlučivanje hormona sreće!

sretnaU nekim slučajevima ove bolesti simboliziraju razočarenje zbog neostvarene želje da o nekome ovisimo, najprije od roditelja, a kasnije o partneru za kojim trčimo

Problemi sa štitnom žlijezdom povezani su s razvojem, odnosno sazrijevanjem. Predstavljaju veliku potrebu za širenjem, nezasitan apetit za životom, potrebu za uspjehom. Doživljavamo ih kao da nas nešto guši ili steže oko vrata. Ipak, mogu biti i znak pohlepe i prekomjernih očekivanja od sebe.

Bolesti štitne žlijezde mogu nam ukazivati da se bojimo nešto pustiti. Baš kao što joj ime kaže, ona trajno pokušava povećati spremnost na obranu i zaštitu, zato ukazuje i na konflikte. U nekim slučajevima ove bolesti simboliziraju razočarenje zbog neostvarene želje da od nekoga ovisimo, najprije od roditelja, a kasnije od partnera za kojim trčimo. Simptomatologija ukazuje na potištenost, zadržavanje osjećaja i strah od smrti.

Što učiniti: Treba osvijestiti potisnutu potrebu za rastom i širenjem. Da bismo to ostvarili, moramo se pokrenuti, pojačati tempo, biti budni i koristiti prilike koje su nam dane, da se usudimo na borbu i da idemo do vrha. Tegobe sa štitnom žlijezdom ukazuju na podvojenost između straha od smrti i velike volje za uspjehom i djelovanjem. Dobro je da priznate sebi i paniku, ali da ipak dopustite djelovanje.

Oboljele bolest poziva da stanu u centar vlastitog života sa svim njegovim mogućnostima. Oslobodite energiju zarobljenu u bolesti i unesite je u životnu borbu! Smanjena funkcija štitne žlijezde ukazuje na bijeg iz vanjskog svijeta, skrivanje iza debelih zidova i nedostatak uzemljenja.

Da bismo se bolje nosili sa životnim teškoćama, slavni nemački liječnik i psihoterapeut doktorRuediger Dahlke nas savjetuje da svaki dan koristimo vježbu osmijeha. Svaki put kad se osmjehnemo, naše tijelo luči endorfine, tzv. hormone sreće, i zbog toga tumačenje naše stvarnosti može postati pozitivno bez obzira na to kakve su okolnosti.

Probajte sljedeću vježbu: Zatvorite oči, prizovite u sjećanje situaciju u kojoj ste bili jako sretni i to vam sjećanje izaziva osmijeh. Zamislite kako osmijeh dolazi iz dubine i ulazi u vaše oči i lice koje postaje nježnije, blaže.

Pošaljite osmijeh u srce i zamislite kako se za njega otvara. Osjetite kako se područje oko srca širi i opušta. Dišite mirno i ravnomjerno i zamislite kako vaše srce širi nježnost. Završite vježbu i ponesite taj osjećaj u dan.

Ako se, pak, suočite s nekom zastrašujućom situacijom, zamislite kako se smiješite i pozdravljate strah. Tako vas strah neće opsjedati i vama zagospodariti, nego proteći i nestati.

Lovesensa.rs