Stavite štipaljku na uho i sačekajte 1 minut: Tijelo će vam biti zahvalno!

Uho je puno nervnih završetaka, a pritiskom na određenu tačku vi stimulišete pravilan rad tijelaRadi se o refleksologiji, a štipaljka će vam pomoći da određenu tačku na uhu ne morate pritiskati prstima. Na ušima postoji šest važnih tačaka, a svaka je usmjerena prema određenom dijelu tijela. Refleksologinja Helen Chin Lui kaže kako je uho bogato nervnim završecima i u više navrata se spaja sa centralnim nervnim sistemom.

Pritiskom na određenu tačku rješavaju se tegobe u određenom dijelu tijela.

Evo kako se snaći u svemu tome:

1. Najviši dio uha ima direktnu vezu s leđa i ramena. Pritisnite to mjesto u trajanju od jedne minute svaki dan i napetost u tim dijelovima tijela će popustiti.

2. Ta tačka je povezana s vašim organima pa ako unutar tijela osjetite neku neprijatnost ili ste postali previše osetljivi na nešto, stavite štipaljku na tačku 2 – osjetićete olakšanje.

3. Ako imate problema sa zglobovima, napravite pritisak na ovu tačku. To će smanjiti bol i ukočenost u zglobovima i brzo će vam biti lakše.

4. Ovaj dio uha povezan je sa sinusima i grlom pa ako imate problema, pritisnite tu tačku. To pomaže i kada ne možete spavati jer vam je nos zapušen.

5. Tačka iznad ušne resice povezana je s probavom. Ako štipaljku stavite na to mjesto, to će smanjiti bolove u stomaku i poboljšati rad probave. Takođe, služi i kao prevencija pojave tegoba u tom dijelu tijela.

6. Ušne resice povezane su sa glavom i srcem. Pritisak na ovaj dio doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava tegobe kod glavobolje, migrene.

(stil.kurir.rs)