Stavite ovu biljku ispred vrata i privucite BRDO PARA!

Najpopularnija Feng Šui biljka – privlači novac

U azijskoj kulturi ova biljka ima veoma važnu ulogu, a evo kako da je njegujete u svom domu da biste privukli novac.

Na biljke se u feng šuiju generalno gleda pozitivno, ali jedna je ipak važnija od svih drugih. Riječ je o krasuli, a ova biljka se smatra toliko važnom u azijskoj kulturi da se prenosi s koljena na koljeno, piše Mondo.

Prema feng šuiju, bilo kakva lijepa, zelena biljka pomaže u privlačenju dobre energije i novca, ali krasula ili drvo novca kako je još nazivaju, najbolji je izbor.
Ime je dobila zbog listova koji podsjećaju na novčiće. Spada u sukulentne biljke, cvjeta tokom zime i sve do proljeća, a cvjetovi koji je krase su bijeli i sitni.

Najbolje je da bude posađena u mješavinu peska, šumskog humusa, zemlje za cveće, uz malo sitnog šljunka.

U periodu mirovanja, od oktobra do aprila, treba je zalivati što manje, a idealno jednom do dva puta tokom cijele zime.

Foto: pexels.com/karolina-grabowska

Znajte da ova biljka ne može da izdrži temperature ispod nule, tako da prema tome odlučite gdje ćete da je držite. Idealno je da bude na temperaturi do deset stepeni Celzijusa, a ako ćete je držati tokom zime u prostorijama u kojima je toplije, onda možete češće da je zalivate.

Inače, krasulu ne treba zalivati previše čak ni u periodu cvjetanja. Ona pripada porodici kaktusa, tako da višak vode lako dovede do truljenja, posle čega će se drvo novca teško oporaviti. Dakle, sačekajte da zemlja bude potpuno suha pre nego što je zalijete.

Prema feng šuiju, najbolje je da ovu biljku držite negdje u blizini ulaznih vrata, s desne strane, da biste privukli novac.