Starinsko, a tako dobro: Lijena pita

Mada se to prilično često zna desiti, nikada ne treba potcijeniti starinske, jednostavne recepte. Takav je i recept za lijenu pitu. Ona se zaista tako lako pravi, a može parirati bilo kojem drugom dezertu. Starinska i jednostavna jeste, ali je zaista odlična. Prijatno!

Sastojci

  • 300 grama brašna
  • 200 grama putera
  • 200 grama oraha
  • 100 grama šećera
  • jedna kašičica cimeta
  • 1 kg jabuka.

Priprema

  1. Puter sobne temperature pomiješajte sa brašnom i šećerom i umiješajte u tijesto. Ostavite u frižider pola sata.
  2. Jabuke narendajte pa dodajte mljevene orahe i cimet po želji.
  3. Tijesto podijelite na dva dijela i razvucite. Polovinu složite u tepsiju pa prelijte rendanim jabukama i poklopite drugom polovinom tjesta.
  4. Pecite tridesetak minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.

(minimagazin.info)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!