Šta vaš glasački listić govori o seksualnom životu: Liberali skloni avanturama, a konzervativci ne mijenjaju poze!

Vjerovatno ste svjesni da vaše mjesto na političkom kompasu odnosno pripadnost određenoj političkoj ideologiji kroji vaša ponašanja i stavove u brojnim situacijama, no kladimo se da niste znali da ono također može nešto o vašem seksualnom životu.

Prema rezultatima istraživanja koje su proveli Sveučilišta Brown, Michigan te Penn State na uzorku od 1.704 ispitanika, politička opcija koju zaokružite na glasačkom listiću također otkriva koje su vam omiljene poze u seksu.

Ispitanici su odgovarali na pitanja vezana uz njihovu političku orijentaciju, ali i pitanja o ‘avanturističkom’ pristupu seksu te općenitom zadovoljstvu seksualnim životom.
Rezultati su pokazali da oni koji sebe smatraju konzervativnijima su također ‘tradicionalniji’ kada je u pitanju seks, pa preferiraju recimo misionarsku pozu, dok se oni koji su se izjasnili kao liberalniji lakše upuštaju u seksualni odnos s nepoznatim osobama, a radije koriste i različite seksualne igračke,piše Refinery 29.

Oni konzervativniji su također pokazali da su zadovoljni s jednom ili dvije seksualne poze u svom spolnom životu te da preferiraju manji broj partnera. S druge strane, oni liberalniji rado iskušavaju različite seksualne poze, kao i različite vrste seksa (oralni, analni, u troje…) s više različitih partnera. Sveukupno, konzervativci su ustvrdili da su zadovoljniji svojim seksualnim životom u cjelini.