Šta to legendarna Martha Stewart ne podnosi u kuhinji?

Prozvala ga je odvratnim, umjetnim sastojkom koji se koristi u daleko prevelikoj mjeri nego što bi trebao.
Dodaje se gotovim jelima poput pizze, odrezaka, tjesteninama, rižotima, pa čak i krompirićima. Ipak, popularna televizijska kuharica ovaj sastojak baš nikada ne bi koristila u svojoj kuhinji, a u intervjuu za Today čak ga je prozvala i odvratnim. Riječ je o jednoj od kontroverznijih namirnica u posljednje vrijeme – ulju od tartufa.

 

“Nikad, baš nikad ne bih koristila ulje od tartufa. Jednostavno je loše, a to potvrđuju i brojna istraživanja. Umjetno je i užasno. Lijepi se za nepce, jednostavno je odvratno. Zaboravite na ulje od tartufa”, rekla je Martha Stewart.
Zanimljivo je spomenuti kako se ulje od tartufa pravi od vrlo malog ili nikakvog udjela tartufa, pa stoga ogorčenost osobe koja voli kuhanje kao što je Martha Stewart nimalo na čudi.

Uz ulje od tartufa, na listu stvari koje nikada ne jede dodala je i salatu s grilovanom piletinom.

“Nikada ne bih pripremila salatu od grilovanepiletine u svojoj kuhinji”, dodala je ova televizijska ličnost.

error: Content is protected !!