Šta sve možete sa masnim omotom od margarina

Većina nas će baciti masni omot od margarina i putera, iako vidimo da na njemu ima još tragova ovog namaza.

Ali, ovi papirići zapravo imaju još gomilu masnoće na sebi koja može da vam koristi, a njihovim bacanjem realno bacamo i novac.

Zato, umjesto da ga bacite, sačuvajte ove papiriće u plastičnoj kesici i stavite u zamrzivač.

Mogu da vam koriste za male stvari u kuhanju, poput namašćivanja plehova ili tiganja. Mogu da vam posluže i za prženje laganih jela poput palačinki. Ali, sa ovim papirićima možete da odvojite zamrznutu hranu koju želite da vadite komad po komad, npr. batake, burgere ili povrće. Tako nećete morati da odmrzavate sve ili se mučite sa razdvajanjem, samo ih stavite između komada.

Još trikova sa masnim papirom od margarina:

– Namažite nož papirom prije sječenja torte. Lakše ćete je i ljepše sjeći, pogotovo ako su u pitanju sladoled-torte.

– Koristite ga za podmazivanje plehova ili tiganja.

– Papir preklopite na pola tako da se masne strane spoje. Stavite ih u zamrzivač. Koristite ih za razdvajanje hamburgera, pljeskavica ili pečenih palačinki koje želite da zamrznete.

– Ako pečete krompire u ljusci, možete da ih stavite u svaki od ovih papirića kako bi dobili malo dodatnog ukusa. Možete njima da obložite i kalupe za mafine.

– Nakon što ispečete hljeb ili peciva, prekrijte ih papirićima od margarina da upiju dio koji je na njima ostao, biće mekši i ukusniji.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!