Šta sve može pasta za zube: Vraća sjaj površinama, uklanja ogrebotine, čisti obuću…

Osim za pranje zube, pasta može da se iskoristi na još mnogo načina

Da li ste znali da pasta za zube može da se iskoristi za održavanje kuće i mnogih predmeta u njoj?

Ona predstavlja lagano abrazivno sredstvo, u čijem sastavu se nalazi soda bikarbona koja uklanja zubni plak, a upravo zbog toga, efikasna je u čišćenju mrlja i to sa raznih površina, od zidova, do obuće.

Ponekad su najjednostavnija sredstva mnogo bolje rješenja od skupih prouzvoda. Evo gdje sve možete da iskoristite pastu:

Postupak je sličan za sve, potrebno je naneti pastu na krpu ili sunđer, napraviti par kružnih pokreta i nakon toga prebrisati čistom, nakvašenom krpom.

Biće odlična zamjena ukoliko vam je nestalo stedstava za čišćenja. Pastom za zube možete da očistite slavine u kadi i umivaoniku, zatim kapljice na vratima tuš kabine, lavabo, WC šolju, kao i ogledalo.

Obrišite stajlere za kosu i uklonite sve nastale mrlje sa keramičke površine.

Pasta za zube je odličan saveznik u čišćenju obuće i nakita.

Očistiće gumeni đon patika bolje od bilo kog sredstva. Bijela guma često posivi, a ovim trikom ćete povratiti stari sjaj. Isti efekat će imati i na kožnoj obući i odjeći koja će izgledati kao da je tek kupljena.

Uklanja, takođe, neprijatne mirise nastale u kuhinji. Sve što treba da uradite, posebno nakon sjeckanja crnog luka, jeste da stavite malu količinu na dlan, a zatim dobro istrljate. Na kraju, ruke, isperite, i odmah ćete primjetiti da je neprijatan miris iščezao i da vam čak i nokti izgledaju  sjajnije.

Nakit i posuđe od srebra i bakra će povratiti sjaj uz ovaj trik. Pored njih, na isti način možete skinuti tragove bojica sa zidova, ali i zaštititi ekran telefona na kojima se nazire oštećenje.

Mala količina paste zaista može da učini čuda.