Šta sve može čudotvorna energoterapija Redžepa Hanića: Lijek za helicobacter pylori, neredovan ciklus, slabu cirkulaciju, bol u leđima…

Za jedan sat koliko traje tretman, organizam daje odgovor u kakvom stanju se nalazi. Dobije se kompletna zdravstvena dijagnoza koju ne može dati nijedan aparat.

Dr. Redžep Hanić

Lista oboljenja koja se mogu liječiti i izliječiti energoterapijom – je velika. Potvrđuju nam to svakodnevno i naši čitatelji koji se javljaju iz cijelog svijeta. Svi oni su svoje probleme riješili u centru Relax čiji vlasnik Redžep Hanić, za više od tridesetak godina bavljenja energoterapijom, nije naišao na nezadovoljnog klijenta. Njegove terapije naprosto oduševe svakog ko ih isproba.

– Umjesto nabrajanja šta sve liječi energoterapija, lakše je da kažemo da skoro i ne postoji bolest koja se ovdje ne može liječiti – objašnjava za čitatelje magazina Aura, Redžep Hanić, vlasnik „Relax ordinacije“ iz Sarajeva. Dalje nastavlja:

– Energoterapija je sve popularniji terapijski model, koji se koristi u mnogim zemljama svijeta za prevenciju ali i rehabilitaciju zdravstvenih poremećaja, umjesto nekih klasičnih medicinskih terapija. Ništa od poznatih metoda ne uklanja bolove u leđima ili zglobovima kao masaža refleksnih zona – kategorično tvrdi Hanić. To dokazuje dokumentacijom brojnih klijenata koji su u njegovoj ordinaciji našli lijek za zdravstvene probleme.

Pojašnjava kako refleksnih zona ima na svim dijelovima tijela. Za jedan sat koliko traje tretman, organizam mu daje odgovor u kakvom stanju se nalazi. Dobije se kompletna zdravstvena dijagnoza koju ne može dati nijedan aparat.

– Većinu vaših simptoma sami morate reći doktoru na osnovu čega on postavlja dijagnozu. Sa energetskim terapijama to nije slučaj. Dovoljno je da na određenim mjestima dodirujem tijelo a ono samo mi daje odgovore. Organizam je savršen – tvrdi Redžep.

Redžep Hanić: ENERGETSKO STANJE S UREDNOM CIRKULACIJOM GARANT JE DOBROG ZDRAVLJA

Začećem, nastala je naša jedinstvena energija koja nam život održava. Ista je pokretač svih organa. Da bismo shvatili važnost i moć naše energije, kazao bih sljedeće:
Svaka energija, pa i naša, ima dva pola – minus i plus! Dok je energija u ravnoteži da minus i plus teku ravnomjerno svojim tokovima snabdijevajući svaki organ, tako savršeno funkcionira.
Kad dođe do debalansa, izgubi se ravnoteža, organi ili cijeli sistem slabije radi, dovodeći do bolesti.
Debalans je proizvod načina života, tačnije fizičke i mentalne pasivnosti sa neodgovarajućom ishranom, naglašavajući konzumiranje vještačkih sokova, kako gaziranih sokova, tako i sirupa.
Energija, kao osnovica života, održava krvotok, odnosno cirkulaciju, bez koje naši organi ne bi funkcionirali, a time života ne bi bilo. Naša krv teče kroz tijelo, snabdijevajući cjelokupni sistem. Smanjenjem količine krvi, u sistemu dolazi do određenih tegoba, bolesti, a u najtežim slučajevima do smrti. Smanjena ili neujednačena cirkulacijaje najčešći uzrok skoro svih bolesti. Problemi loše cirkulacije su izraženi u ekstremitetima, rukama ili nogama, karakterizirajući hladne dijelove tijela. Suženjem krvotoka genetski ili zbog načina života, pored osjećaja hladnoće u rukama ili nogama, tegobe mogu biti sljedeće: česte glavobolje, nesvjestica, trnjenje jedne strane ruke ili noge. Pored navedenog, tegobe mogu biti umor, malaksalost, bol u krstima, stopalima, grčevima ….

Kada znamo da je energetska slika sa cirkulacijom osnovica dobrog zdravlja, potrebno je organizam dovesti u to stanje. Jedini način koji garantira poboljšanje je posjeta Relax ordinaciji. Spomenut ću nekoliko korisnika pogođenih tegobama uzrokovanih cirkulacijom.

Mirsada iz Travnika, 54 godine, svoj problem je dugo godina pokušavala riješiti obilazeći zdravstvene ustanove i ustanove alternativne medicine. Žalila se da česte glavobolje, nesvjesticu, bolove u želucu, sa povremenim nagonom na povraćanje. Završetkom prve terapije, dobije se dijagnostička slika. Pored navedenog, ustanovljeno je uvećanje jetre sa masnoćom. Korisnica energetske terapije svoj problem riješila je sa četiri terapije, koristeći istovremeno biljnu čajnu terapiju za uređenje probavnog trakta.

Zanimljiv je slučaj jednog uvaženog profesora sa jednog međunarodnog fakulteta u Sarajevu koji je imao problema: bol u desnoj plećki, nagon za često mokrenje uzrokovano prostatom. Problem ovog korisnika zahtijevao je šest redovnih terapija uz upotrebu biljnih terapija za prostatu.

Profesorica u penziji iz Sarajeva, došla je sa problemom, kako kaže, općeg bola u cijelom tijelu. Pored toga, imala je i problem čestog krvarenja iz nosa, kako u toku dana, tako i toku spavanja, bojeći se da je krv ne uguši. Spomenuta korisnica problem je pokušavala riješiti tri godine, bez uspjeha. Slučaj profesorice krvarenja iz nosa prouzrokovano je slabošću kapilarnog sistema sa začepljenjem krvotoka, umanjenog skoro 40%. Nakon treće terapije, krvarenje prestaje. Prestankom krvarenja, terapija se nastavlja sa još dva tretmana, kako bi iječenje bilo završeno.

Zanimljiv je i slučaj ženske osobe starije životne dobi. Javila se zbog hladnih ekstremiteta, posebno prstiju na nagama i rukama. Nakon urađene prve energetske terapije, ustanovljeno je da je cirkulacija smanjena za otprilike 45%. Nakon toga, hladnoća se zadržala posebno u gornjim dijelovima malog prsta i desne i lijeve ruke. Vremenom se pojavio i bol u vrhovima ta dva prsta, što je rezultiralo promjenom boje nokatne ploče. Gospođa je nastavila dolaziti na terapije, koristeći istovremeno i biljnu terapiju, nakon čega se stanje popravilo. Boja nokatne ploče je normalizirana. Pacijentica trenutno ima smanjenu cirkulaciju, ali u mnogo manjem obimu, što će se vremenom normalizirati – ispričao je Redžep.

error: Content is protected !!