Šta sve može čudotvorna energoterapija: Lijek za helicobacter pylori, neredovan ciklus, slabu cirkulaciju, bol u leđima…

Za jedan sat koliko traje tretman, organizam daje odgovor u kakvom stanju se nalazi. Dobije se kompletna zdravstvena dijagnoza koju ne može dati nijedan aparat.

Lista oboljenja koja se mogu liječiti i izliječiti energoterapijom – je velika. Potvrđuju nam to svakodnevno i naši čitatelji koji se javljaju iz cijelog svijeta. Svi oni su svoje probleme riješili u centru Relax čiji vlasnik Redžep Hanić, za više od tridesetak godina bavljenja energoterapijom, nije naišao na nezadovoljnog klijenta. Njegove terapije naprosto oduševe svakog ko ih isproba.

Dr. Redžep Hanić

– Umjesto nabrajanja šta sve liječi energoterapija, lakše je da kažemo da skoro i ne postoji bolest koja se ovdje ne može liječiti –  objašnjava za čitatelje magazina Aura, Redžep Hanić, vlasnik „Relax ordinacije“ iz Sarajeva. Dalje nastavlja:

– Energoterapija je sve popularniji terapijski model, koji se koristi u mnogim zemljama svijeta za prevenciju ali i rehabilitaciju zdravstvenih poremećaja, umjesto nekih klasičnih medicinskih terapija. Ništa od poznatih metoda ne uklanja bolove u leđima ili zglobovima kao masaža refleksnih zona – kategorično tvrdi Hanić. To dokazuje dokumentacijom brojnih klijenata koji su u njegovoj ordinaciji našli lijek za zdravstvene probleme.

Pojašnjava kako refleksnih zona ima na svim dijelovima tijela. Za jedan sat koliko traje tretman, organizam mu daje odgovor u kakvom stanju se nalazi. Dobije se kompletna zdravstvena dijagnoza koju ne može dati nijedan aparat.

– Većinu vaših simptoma sami morate reći doktoru na osnovu čega on postavlja dijagnozu. Sa energetskim terapijama to nije slučaj. Dovoljno je da na određenim mjestima dodirujem tijelo a ono samo mi daje odgovore. Organizam je savršen  – tvrdi Redžep.

U nastavku pročitajte neka od najsvježijih iskustava iz prakse Redžepa Hanića.

Kako je jedna noga kraća?

– Imam 63 godine i u jednom poznatom kliničkom centru sam u 2017. godini imao operaciju kuka zbog bolopva u krstima i preponama. Prošao sam sve rehabilitacioned terapije sa ishodom da je bol ostala prisutna u krstima. Preporukom dolazim kod Redžepa Hanića koji mi ustanovljava da mi je jedna noga kraća za 1,5 centimetara! Kakav šok! Ljekari su me oštetili!

– Uglavnom, ostatak života ću živjeti s kraćom nogom ali barem sam se riješio bolova zahvaljujući energoterapiji – ispričao nam je Nerzuk K. iz Sarajeva.

Cirkulacija i nepokretnost

Nevolje u vidu otežanog kretanja na Redžepove terapije dovele su i Zeničanku A. S., 83- godišnju penzinerku.

– Rečeno mi je da imam poremećaj cirkulacije, 20 posto.Tako mi stoji u otpusnoj listi. Otpuštena sam sa konstatacijom da mi zbog godina nema pomoći iako sam u tom kliničkom centru provela ukupno 24 dana.

– Dolaskom u ordinaciju redžepa Hanića, saznajem da mi je cirkulacija umanjena na 40% u cijelom cirkulacionom sistemu. Preporučene su mi četiri terapije sa upotrebom biljnih mješavina (čajna terapija) kako bi se organizam doveo u normalu.

– Krajnji ishod terapije je takav da ja prvi put u 20 godina osjećam toplinu u rukama i nogama. Bolova nema. Presretna sam!

U 38. klimaks?!

– Kako dva mjeseca nisam imala menstruaciju, a misleći da sam trudna, odlazim ginekologu. Uz neke pretrage, dobijam informaciju da sam ušla u rani klimaks. Šokirana, obraćam se Redžepu Haniću. Već nakon prve terapije, Hanić konstatuje da nije riječ o uranjenom klimaksu već o energetskom problemu u smjeni ciklusa. Preporučena mi je čajna mješavina i nakon sedam dana kontrola uz obnovu terapije.

– U međuvremenu se ciklus opet uspostavio, zahvaljujući čajnim terapijama Redžepa Hanića – ispričala je Alma M. iz Bihaća.

 Neuspjeh evropskih ljekara

– Zbog bolova, otežanog disanja i hodanja, a zbog nekakvih zakrčenja, ljekari u Berlinu gdje živim 45 godina, predlagali su da mi ugrade četri stenta. Međutim, zbog lošeg opšteg stanja organizma, odustaju. Na odmoru, boraveći u Sarajevu, javljam se Redžepu Haniću. Na prvoj terapiji i Redžep konstatuje stvarno loše stanje, kako energetsko tako i organbsko. Cirkulacija umanjena za skoro 50 posto što cijeli organizam dovodi u problem.

– Redžep mi savjetuje da ostanem u BiH makar mjesec dana, da uradi četiri terapije, da vidimo neki pomak. Prihvaćam i nakon druge terapije, što energoterapeutske što uz ljekobilje, ja se fantastično osjećam. Nakon četvrte terapije vraćam se u Berlin zbog nekih obaveza. Sjajno se osjećam – priča Nefisa L.

– Dva mjeseca kasnije me zvala, da mi kaže da se i dalje super osjeća te da su joj ljekari rekli da nema više zakrčenja. Ja sam joj rekao da to ipak nije tačno, da problem nije do kraja saniran. Kao što nije bilo tačno i da je operacija jedino rješenje. Inače, snimanje cirkulacije ne samo u BiH nego i u Evropi je netačno, sve su to paušalne konstatacije i procjene. Pitate se kako? Imao sam pacijenata kojima su radili operativne zahvate s ugrađena dva ili četiri stenta nakon čega su imali potvrdu ljekara da su sada dovedeni u normalu.

Naravno, pacijent to zna najbolje da procijeni, i u većini slučajeva, tegobe ostanu iste ili neznatno smanjene, tako da, vjerujte mi, ljekari vrlo često griješe. Energoterapija ne griješi – pojašnjava Hanić.

Ništa od trojne terapije

– Imala sam problem s helikobakterijom godinama. Mučilo me nadimanje, mučnina. Problem sam pokušala riješiti trojnom terapijom koja ne daje rezultat nakon čega je gastroenterolog ponavlja. Opet bezuspješno.

– Dolaskom kod Redžepa Hanića, na prvoj terapiji se dolazi do konstatacije da je problem u tankom crijevu, narodski rečeno – slabost crijeva, tačnije slabost mišićnog tkiva, koje ima funkciju varenja. Sa četiri energoterapije i upotrebom biljne terapije u trajanju od 45 dana, navedeni problem je trajno riješen – kaže Merhunisa M., (36), Banjaluka.

error: Content is protected !!