Šta su bili u prošlom životu: Izetbegović – mađioničar, Dodik – đeparoš, Komšić – propalica, Merlin – nepismeni ribolovac, Hari Mata Hari – sihirbaz…

Zanimljivo je, da je po ovoj metodi, Hanka Paldum u prošlom životu bila narodna majka, Elvira Rahić da je imala troje vanbračne djece, a Selma Bajrami privlačna farmerka

Reinkarnacija i prošli životi već vijekovima intrigiraju ne samo obične ljude već i egzaktne znanstvenike. Jeste li se ikad zapitali što ste bili u prošlom životu ili temu reinkarnacije spomenuli barem u šali? Prema tibetanskoj astrologiji, Barack Obama, prvi tamnoputi predsjednik SAD-a, u prošlom je životu bio Lyman Trumbull – veliki borac za prava afroamerikanaca i jedan od autora glasovitog Trinaestog amandmana kojim je 1865. ukinuto ropstvo.

Bivši Izraelski premijer Ariel Sharon reinkarnacija je Napoleona III. Francuski car za života je bio antisemit, pa je tako njegova karma bila reinkarnirati se u Izraelu, da bi na svojoj koži osjetio kako je to biti Židov.

Pročitajte u nastavku šta su u prošlom životu bile neke od naših javnih ličnosti
Bakir Izetbegović: Mađioničar

U prošlom životu rođen je u Australiji, u razdoblju od 1512. do 1558. godine. Posjedovao je ogromne magične sposobnosti, te se kao mag bavio različitim obredima. Bio je u stanju dozvati kišu. Život je skončao vješanjem.

Milorad Dodik: Džeparoš od djetinjstva

U prošloj inkarnaciji rođen je u Italiji, u razdoblju od 1243. do 1285. godine. Još zarana, u djetinjstvu, započeo je sa džeparenjem, te cijelog svog života ostao lopov.

No, nikada se nije uspio obogatiti, obrazovati, a niti zasnovati vlastitu obitelj. Povremeno je znao na kratko noćivati kod ljubavnica, i to je bilo uglavnom sve u njegovom ljubavnom životu.

U nekoliko navrata uhvaćen je u trenutku krađe, te bio žestoko prebijen zbog čega su mu već u 40-oj godini života stradali bubrezi i jetra. Nakon što je pokušao opljačkati jednu vrlo bogatu obitelj – bio je ustrijeljen i tako skončao svoj život.

Selma Bajrami: Privlačna farmerka

U prošlom životu rođena je u Njemačkoj, u razdoblju od 1814. do 1872. godine. Imala je vlastitu farmu sa mnogo krava i trgovala je mlijekom i mliječnim proizvodima. Zahvaljujući ogromnom radu, te ljubaznosti i umijeću komuniciranja – privlačila je mnogo kupaca pa je živjela u blagostanju. U braku je imala jedno dijete. U prošlom životu rijetko je doživljavala razočarenja, ljudi su je voljeli, a rad činio sretnim.
Željko Komšić: Život od danas do sutra

U prošlom životu rođen je u Švedskoj, u razdoblju od 1680. do 1725. godine, u prosječnoj lovačkoj obitelji, kao peto dijete po redu. Nastavljajući obiteljsku tradiciju, zanimao se za lov, te od toga i živio, u relativnoj oskudici i neimaštini. Rano je ostao udovcem, jer se prva žena utopila; dok je druga supruga preminula usljed teških ozljeda koje joj je Željko nanio u nastupu bijesa i ljubomore.

Nije se školovao i obrazovao, živio je od danas do sutra. Moglo bi se reći da je u ovom životu ispravio propuste iz prošlog.

Halid Muslimović: Počinio harakiri

U prošlom životu rođen je u Japanu, u razdoblju od 1417. do 1457. godine. U inkarnaciji u kojoj je, takoreći, cijeli životni vijek proveo kao samuraj – bio je prisiljen odreći se gotovo svega: vlastitog doma, obitelji, bogatstva… Karijeru u samurajima završio je na hrabar i častan način – počinivši harakiri.

Muslimović je u stvarnom životu – Jarac u horoskopu. Rodom je iz Prijedora; nekoliko puta je ostajao bez imetka, srušio je tri braka….

Dino Merlin: Nepismeni ribolovac

U prošlom životu rođen je na Filipinima, u razdoblju od 1704. do 1765. godine. Od malih nogu, pa sve do starosti zanimao se ribolovom i relativno dobro živio od toga, i to ne samo on, nego i obitelj, koju su sačinjavali žena i troje djece. Nije se uspio obrazovati, pa nije znao ni čitati, a niti pisati. Zbog ribolova je mnogo putovao, a jednom prilikom, nakon udara u sprud, potopljena je njegova brodica, a zajedno s njim poginulo je još dvadeset drugih ribara.

Hari Varešanović: Sihirbaz

U prošlom životu rođen je u Meksiku, u razdoblju od 1512. do 1568. godine. Posjedovao je ogromne magične sposobnosti, te se kao mag bavio različitim obredima, u kojima je ponekad prinosio čak i ljudske žrtve – silnim bogovima. Bio je u stanju ‘dozvati’ kišu, odagnati tuču, ali i oživljavati zamrle osobe. Na putovanju u Južnu Ameriku, spustio se u ‘srce i ždrijelo’ jednog vulkana, računajući da će ga Bogovi čuvati. No, u neposrednoj blizini vulkana dogodio se zemljotres, koji je izazvao erupciju lave, pa je poginuo.

Hanka Paldum: Narodna majka

U prošlom životu rođena je u Indiji, u razdoblju od 1334. do 1404. godine. Kao uspješna liječnica, isticala se u vidanju rana, zbog čega joj se za pomoć obraćalo mnogo ljudi. Glasine o njenim sposobnostima nadaleko su se pročule, a njenim poslom nastavilo se baviti i njeno sedmero djece.

Živjela je na području savremenog Madrasa, gdje joj je maharadža (tadašnji plemić i lokalni vladar) dodijelio kuću, te prostor koji je koristila kao bolnicu. Mogla je tada postati najpoznatiji i najbolji liječnik u Indiji, da joj je 1404. godine uspjelo izliječiti maharadžinu kćer koja se otrovala. Zbog neuspjeha je bila kažnjena smrću, a bolnica spaljena

Elvira Rahić: Majka troje vanbračne djece

U prošloj inkarnaciji rođena je u Poljskoj, u razdoblju od 1622. do 1699. godine. Najveći dio svog života radila je kao sluškinja u jednoj vrlo bogatoj poljskoj porodici. Bila je veoma radišna, jako simpatična i stalno nasmijana, čime je plijenila pažnju brojnih muškaraca. Ti su muškarci i ljubavnici bili vrlo ‘široke ruke’ prema njoj, pa su joj često darivali novac i nakit, što joj je izuzetno dobro došlo u starosti, kada je izblijedila ljepota.

Pred kraj života mnogo je putovala, a na koncu se odlučila skrasiti u Nizozemskoj. Nikada se nije udavala, ali je rodila troje vanbračne djece. (aura.ba)