Šta ste prvo primijetili na slici: TA FIGURA OTKRIVA ŠTA VAS BLOKIRA U LJUBAVI I PARTNERKIM ODNOSIMA

Testovi s optičkim iluzijama otkrivaju našu percepciju ovisno od onoga što nas privlači na prvi pogled, možemo otkriti poruke naše podsvijesti, ali i zaviriti u našu prirodu i srž karaktera. Na ovoj slici istaknuto je nekoliko različitih pojava ono šta vas prvo privlači na slici otkriva šta vas blokira u ljubavi i partnerskim odnosima.

Čovjek s kapuljačom
Ukoliko ste prvo primijetili figuru u kapuljači, to sugeriše da je vaša glavna skrivena blokada u ljubavi impulzivna narav. Svako od nas ponekad može izgubiti konce, kontrolu i osjeća se uznemireno, ali je važno da i u tome imate mjeru. Možda ste skloni da u trenucima rasprave s partnerom izgovorite riječi koje ne mislite, ali nakon toga je kasno već ste emotivno ranili drugu osobu. Pazite šta govorite i pokušajte kroz razne tehnike, kao što je meditacija, umiriti svoju narav i uspostaviti kontrolu nad riječima koje govorite. Riječi su samo riječi, ali neke od njih nije moguće vratiti, bez obzira koliko to željeli. Trudite se razviti bolju vještinu komunikacije.

Lice Mona Lize
Ako ste vidjeli lice Mona Lize, vaša najslabija tačka u ljubavi je to što se fokusirate samo na negativno, što vas sprječava da uvidite rješenja i ljepotu. Nesumnjivo je da je život lijep, kao i da odnosi s drugima mogu biti divni i čarobni. Sposobnost da vidite svu ovu ljepotu pravi je dar koji vam život može pružiti. Ukoliko uvijek vidite ljepšu i pozitivniju stranu, lakše ćete riješiti probleme. To ne znači da probleme treba ignorirati i gurati pod tepih, već da ste uvijek fokusirani na rješenja.

Čovjek koji sjedi na jakni
Ako vidite muškarca kako sjedi na jakni, vaš najveći strah u ljubavi je skrivanje osjećaja. Teško vam je drugoj strani reći da nešto ne funkcioniše, kao i da razgovarate o problemima i negativnim osjećajima. Plašite se da ćete drugu stranu povrijediti ili da ćete pokvariti vaš odnos. Istina je zapravo potpuno suprotna odnos će biti trajno narušen ako ne razgovarate o stvarima koje vam ne odgovaraju i o tome što možete poboljšati. Suočite se s problemima uzdignute glave, posebno ako planirate nastaviti biti zajedno. Udahnite duboko i shvatite da su ponekad najteže stvari najvažnije.

Čovjek koji sjedi na kamenu u daljini
Ako u daljini vidite muškarca koji sjedi na kamenu, tada je vaša najslabija strana u ljubavi sklonost da se izolirate. Možda ste introvertna osoba i to je sasvim u redu, ali ako se često distancirate od osobe koju volite, to može pogoršati odnos. Važno je da imate vremena koje ćete posvetiti samo sebi, ali ako želite da veza sa partnerom uspije, trebate pronaći i vremena za svog partnera. Vrijeme koje provodite zajedno način je da izrazite svoje osjećaje bez riječi i tako nastavite održavati bliskost i ljubav u svojoj vezi. (loveseansa)