Šta se krije iza 1.000 nestalih u Bermudskom trouglu?

Bermudski trougao bi mogao biti dom podvodnoj bazi vanzemaljaca, što bi objasnilo misteriozne nestanke, kako tvrde teoretičari zavjere.

I do 1000 ljudi je nestalo u Bermudskom trouglu, ostavljajući stručnjake vezanih ruku da daju bilo kakva objašnjenja.

Vanzemaljski entuzijasti, pak, vjeruju da možda imaju odgovor i tvrde da se vanzemaljci mogu okriviti.
Pokojni teoretičar zavere Čarls Berlic je u svojoj knjizi „Bermudski trougao“ napisao da se vanzemaljci mogu smatrati odgovornima za nestanak “leta 19”.

5. decembra 1945. godine je pet vojnih aviona izgubilo kontakt sa bazom tokom rutinskog treninga u blizini Floride.

Avioni nikada nisu pronađeni, kao ni četranestoro muškaraca ukrcanih, kao i još 13 članova posade koji su nestali tokom potrage za njima.

Činilo se da ne postoji logično objašnjenje, što je navelo teoretičare zavjere na razmišljanje.
U knjizi je Berlic napisao: „U nedostatku logičnog i automatski prihvatljivog rješenja, nezavisni istraživači zabrinuti nestancima u Bermudskom trouglu su išli još dalje u tom polju – neki do objašnjenja baziranih na izuzecima prirodnih zakona, a drugi do predloga interdimenzionalne provere kroz pasaž ekvivalentan „rupi na nebu“ u koju letjelice mogu ući ali ne mogu iz nje izaći, dok treći vjeruju da su ti nestanci organizovani od strane entiteta unutrašnjeg ili spoljašnjeg prostora“, prenosi webtribune.rs.

Međutim, tvrdnje o vanzemaljcima na Bermudskom trouglu datiraju mnogo prije ovoga.
Kad je Kristofer Kolumbo bio na ivici otkrivanja Amerika 1492. godine, on je navodno video NLO u vodoma u blizini Bermuda.

Zapis u njegovom dnevniku od 11. oktobra 1492. godine je glasio: „Kopno je prvi primjetio mornar po imenu Rodrigo de Triana, iako je admiral u deset sati te večeri prijavio da je vidio svjetlost kada je stajao na palubi ali toliko malih dimenzija da nije mogao potvrditi da je u pitanju kopno, pozivajući Pera Gitereza, kraljevog garderobera, on mu je rekao da je vidio svjetlost i uputio ga tako da je i on vidi.
Isto je uradio i Rodrigu Sančezu iz Segovije, kojeg su kralj i kraljica poslali sa posadom kao kontrolora ali on nije mogao vidjeti svjetlost sa mjesta gde je stajao.

Admiral je ponovo video svjetlost još jednom ili dva puta kada je izgledala kao voštana svijeća koja se kreće gore i dole, za šta su neki pomislili da je indikacija kopna. Admiral je, pak, bio siguran da kopno nije blizu…“

Kvadratno područje okeana od 500 000km između Floride, Portorika i Bermude se dugo vezivalo za nestanak brodova i letelica, za šta eksperti nemaju objašnjenje.

U prosjeku se izgubi četiri aviona i 20 brodova godišnje, bez tragova olupine.