Šta sadrže terapije osporavanog i hvaljenog dr. Sebija iz Hondurasa: Čovjek koji je 30 godina uspješno liječio sidu, kancer, dijabetes…

Naša istraživanja otkrivaju da se svaka bolest razvija onda kada dođe do ugrožavanja membrana koje su odgovorne za kontrolu lučenja tjelesne sluzi. Na primjer, ukoliko ima viška sluzi u bronhijalnim cijevima, bolest koja će se pojaviti je bronhitis; ukoliko je višak u plućima – dolazi do upale, u pankreasu – dijabetes, ili u zglobovima kada se oboljeva od artritisa

Jedan od najvećih humanista za koje svijet skoro da nikada nije čuo, bio je doktor Sebi, pravog imena Alfredo Brauman. Ovaj patolog, biohemičar i travar u Ameriku je stogao iz Hondurasa i bio je na misiji da spasi i izliječi čovječanstvo. Naime, ovaj čovjek je prije smrti 2016. godine, trideset godina svog života proveo uspješno liječeći neke od najsmrtonosnijih bolesti na svijetu.

Sida, kancer, dijabetes, lupis i epilepsija samo su neke od bolesti koje je dr. Sebi uspješno otklanjao. Koliko je bio predan u svom radu, govori i činjenica da se suprostavio Američkom medicinskom udruženju na sudu, tvrdeći da njegov „lijek za sve bolesti“ može da izliječi depresiju, hiperkinetički poremećaj, moždani udar, bipolarni poremećaj, refluks kiseline i bolesti zavisnosti.

 Medicinski reformator

Suprostavljajući se Američkoj Administraciji za hranu i lijekove 1980. godine, dr. Sebi je učestvovao u kreiranju reklamnog spota u kojima je navodio da je lijek za rak pronašao njegov istraživački Institut Usha u Hondurasu, kao i da je njegov ljekarski tim specijalizovan za liječenje sljepoće, lupusa, herpesa, kancera i drugih bolesti.

Reklama kampanja je privukla veliku pažnju Administracije za hranu i lijekove koja je dr. Sebija tužila zbog lažnog oglašavanja i vođenja ljekarske prakse bez dozvole. Sudija pred kojim se odvijao slučaj je od Braumana tražio da sudu predstavi po jednog svjedoka za svaku bolest koju je izliječio. Nakon što je sud „okupiralo“ čak sedamdeset bivših Sebijevih pacijenata, sudija nije imao izbora nego da doktora oslobodi po svim tačkama optužnice.

Čak i pored njegove velike pobjede na sudu i brojnim svjedocima o uspješnosti njegove terapije, praksa dr. Sebija se i dalje suočava sa odbijanjem u zvaničnim medicinskim krugovima.

Liječio Edija Marfija, Džona Travoltu, Majkla Džeksona…

Osnova liječenja dr. Sebija zasniva se na čišćenju tijela od prekomjerne sluzi koja se nakuplja u organizmu, a za koju objašnjava da je uzrok svim bolestima:

  • Naša istraživanja otkrivaju da se svaka bolest razvija onda kada dođe do ugrožavanja membrana koje su odgovorne za kontrolu lučenja tjelesne sluzi. Na primjer, ukoliko ima viška sluzi u bronhijalnim cijevima, bolest koja će se pojaviti je bronhitis; ukoliko je višak u plućima – dolazi do upale, u pankreasu – dijabetes, ili u zglobovima kada se oboljeva od artritisa – objasnio je dr. Sebi, koji je svojevremeno liječio i nekoliko poznatih ličnosti poput Edija Marfija, Džona Travolte i Majkla Džeksona.

Štaviše, pojava sluzi u očima mrežnjače će uzrokovati sljepilo, kao i rak tiroidne žlijezde ukoliko dođe do akumulacije sluzi u štitnjači. Jednostavnije rečeno, bolest će se javiti gje god dođe do nakupljanja tjelesnih toksina.  Prema riječima dr. Sebija, krv i skrob su glavni krvici zbog kojih dolazi do prekomjernog nakupljanja sluzi, i on vjeruje da je skrob hemikalija koja uzrokuje haos u organizmu, uglavnom jer povećava nivo kiselosti u tijelu.

Organizam ispunjen kiselošću će kreirati toksičnu sluz koja će blokirati čitav sistem što će dovesti do upale. Do sada ste mogli pretpostaviti da je alkalna dijeta ključ zdravlja. Međutim, dr. Sebi je otišao i korak dalje preporučujući praktikovanje posta zajedno sa biljnim lijekovima koji detoksiciraju svaku ćeliju i obnavljaju oštećene minreale u tijelu.

Lijekovi dr. Sebija su klasifikovani kao prirodna herbalna ćelijska hrana i koja njeguje i štiti ćelije od propadanja.

  • Iako su jedinjana herbalne ćelijske hrane dizajnirana tako da izvuku sluz iz određenog dijela tijela, veoma je bitno da tijelu bude potpuno očišćeno. Ono šta naša jedinjana čini jedinstvenim je način na koji rade kako bi čistili i hranili čitavo tijelo – rekao je dr. Sebi.

 

 Ishrana dr. Sebija

Navest ćemo i nekoliko namirnica iscjeljujuće dijete koju preporučuje dr. Sebi. Ukoliko se vaša omiljena hrana ne nalazi na listi, to je zato jer je istraživanje Usha Instituta pokazalo da nema nutrinitivnu vrijednost i da može dodatno narušiti vaše zdravlje:

Povrće: Avokado, špinat, krastavci, zelena banana, zelena salata, sve jestive gljive osim šitake, masline, luk, morsko povrće, paradajz, repa.

Povrće: Jabuke, banane, dinja, trešnje, hurme, grožđe, mango, naranče, papaja, breskve, šljive, kokos, suhe šljive.

Biljni čajevi: Kamilica, anis, đumbir, malina

Začini: Peršun, karanfil, origano, slatki bosiljak

Sjemenke: Konoplja, susam, orasi, brazilski orasi

Ulja: Maslinovo, kokosovo, susamovo, avokado

(D.K.)