Šta sa sobom nosi retrogradni Merkur u 2020. godini: Držite oči otvorene!

Na šta treba da obratite pažnju, čega da se klonite i kako da vam ovi periodi prođu što bezbolnije.

Piše: Astrologinja Vesna Grujić Tel./Viber: 00 381 600260378

 

U 2020. godini Merkur će biti retrogradan tri puta u sljedećim periodima:

Od 17. 2. 2020. do 10. 3. 2020.

Od 18. 6. 2020. do 12. 7. 2020.

Od 14. 10. 2020. do 03. 11. 2020.

Ovan

U vrijeme retrogradnog Merkura imate puno izazova koji od vas zahtijevaju da  stišate svoj temperament, ne skačete za svaku sitnicu i ne vičete jer ih ima toliko, da na kraju dana, koliko god da imate u sebi vatre,  ostanete kao izduvan balon. Organizujte se i unaprijed pripremite sve što treba da ponesete, napravite spisak obaveza, u kola stavite vodu i nešto za grickanje ako idete na put ili se vozite do posla. Strpljenje i smirenost su jedini lijek, a pravo vrijeme da to shvatite je upravo u ovim periodima.

Bik

Tokom perioda retrogradnog Merkura u Lavu, Bikovi će imati promjena vezano za porodicu i porodični dom. Mnogi pripadnici ovog znaka će poželjeti da mijenjaju nešto u kući ali bi bilo bolje da sve konkretne radove ostavite kada se Merkur ispravi, a u ovom periodu samo pravite planove. Poželjećete da se vratite u vrijeme djetinjstva, kada ste se osjećali zaštićeno i ušuškano, pa ćete se truditi da u dom unesete neke detalje koji vas podsjećaju na to.

U ovom periodu mogu isplivati neki problemi vezano za porodicu, ako imate porodičnu firmu, razmirice s roditeljima i užom porodicom oko nasljedstva i nekretnina i bićete primorani da to rješavate.

Blizanci

I sami znate da vas ovaj period dovodi u mnogobrojne komične, ponekad i neprijatne situacije. Obratite pažnju prilikom slanja SMS poruka, pisama, razgovora. Ne ogovorajte jer se vrlo lako može desiti da je ta osoba baš iza vaših leđa.

Pročitajte dva puta tekst koji ćete poslati da se ne bi desilo da vas osoba kojoj je poslat pogrešno razumije, pa iz toga ispadne problem. Ne žurite i budite koncentrisani kada prelazite ulicu i upravljate motornim vozilima.

Rak

Za vrijeme retrogradnog Merkura imaćete osjećaj da vam ništa ne ide od ruke. Bićete smušeni i umorni i bez obzira koliko dugo spavate, nećete moći da se razbudite. Emocije će vam se brzo mijenjati, a vi nećete ni stići da reagujete, mada ni nemate volje za tim. Nemojte se začuditi ako vam se život izokrene naglavačke, dok vi spavate.

Lav

Puno planova, koje i dalje niste počeli da sprovodite u djela i to vas frustrira. Možda je trebalo da u prethodnom periodu budete ažurniji, pa sada ne biste bili u situaciji da se nervirate. Na vas se posebno odnosi savjet da u vrijeme retrogradnog Merkura ne započinjete nove projekte. Pojavljuju se posljedice vaših pogrešnih poteza, svi zovu, žale se, imate glavobolju i ne znate šta da radite. A zašto ne biste ugasili telefon i isključili se sa mreža i dali sebi malo oduška, da se kockice poslože ?

Djevica

Poželjećete da se izolujete i odmorite. Planovi i poslovi mogu da sačekaju, možete i vi da nekad zakasnite negdje i ne predate na vrijeme svoje radove. Ako planirate odmor u vrijeme retrogradnog Merkura, rezervišite smještaj i karte prije ovog perioda da ne biste imali neprijatnih situacija kao što je otkazivanje u posljednjem trenutku.

Vaga

Pazite na šta trošite novac u ovom periodu da se ne biste vrlo brzo pokajali jer ste kupili nešto što vam ne treba ili još gore, pokvareno ili oštećeno. Obratite pažnju i gdje ostavljate novčanik, da ne bi dobio noge, a poslije korišćenja kartice na bankomatu ili u prodavnici obavezno povjerite da li ste je uzeli nazad.

Imaćete i nekih iskušenja koja prijete da poljuljaju vašu trenutnu vezu. Preporuka je da dobro promislite prije nego uradite nešto jer ta osoba može da nestane iznenada, kako se i pojavila. Možete imati i manjih zdravstvenih problema u vezi sa hroničnom bolešću.

 Škorpija

I sami ćete se čuditi kako sa lakoćom rješavate probleme u ovom periodu, a to je zato što ste većinu poslova i ugovora započeli baš za vrijeme retrogradnog Merkura i konačno je došlo vrijeme da se svedu računi i vi odradite sve onako kako treba.

Imate malih nesuglasica u ljubavnim odnosima jer ne slušate partnera i njegove želje. Emocije su vam i onako na drugom mjestu, pa vas to neće previše pogoditi. Ostaje vam da kada sve prođe, u međuvremenu, ispravite ono što ste zabrljali.

Strijelac

Imaćete osjećaj da vam nedostaje novca da svim svojim ukućanima ispunite želje. Uređaji će štucati i kvariti se, te ćete značajan dio finansija trošiti na popravke, kupovine novih, obnavljanja garderobe i obuće koja će odjednom da se pocijepa ili nestane baš onda kada vam bude najpotrebnija. Izbjegavajte periode kada je Merkur retrogradan da idete na putovanja i godišnje odmore. Ako je neko putovanje neodložno, razmislite o nekoliko načina kako da stignete do određene destinacije i naoružajte se optimizmom i strpljenjem.

Jarac

Nesporazumi, nerazumijevanje, gluhi telefoni, sve to vas čeka tokom perioda retrogradnog Merkura i to je ono što vas izbacuje iz takta. U februarskom ciklusu može se desiti da se neki poslovi toliko zakoče jer nećete moći da se dogovorite, a neki će ugovori i da se raskinu.

Svima ćete biti krivi i od vas će se očekivati da rješavate probleme koji nisu vaši i nemate baš nikakvu moć da sredite stanje.

Vodolija

U ovom periodu će vas svi nervirati, ma koliko se trudili da se uklopite i ne reagujete. Na licu će vam se vidjeti koliko se suzdržavate da ne puknete i ne istresete se na okolinu. Zauzdajte svoj temperament, vrijeme je da se pozabavite sobom i utvrdite šta vas to tačno nervira. Da li je problem u vama? Ako jeste, mijenjajte se, pravi je trenutak za to, a ono što vas iz okoline nervira, ako ne možete da promijenite, ignorišite.

Ribe

Ovaj period vas neće dotaći jer ga nećete ni primijetiti. Bićete u svojim mislima, daleko u prošlosti, razmišljajući zašto se nešto desilo, kako ste mogli da spriječite, da li ima vaše krivice ili su jednostavno takve bile okolnosti.

Okolina će vas uglavnom smarati i opterećivati svojim zahtjevima da se vratite u sadašnjost, pa ćete se truditi da ih izbjegavatemaksimalno. Najbolja opcija bi vam bila da otputujete negdje i vratite se kad sve prođe.

(aura.ba)