ŠTA POLOŽAJ U KOJEM STE SE PROBUDILI GOVORI O VAŠEM ŽIVOTU

Ukoliko vam se čini da imate probleme sa poslom, to možda nema nikakve veze sa načinom na koji ga obavljate već sa načinom na koji spavate. To se ne odnosi na to koliko dugo spavate ili na vrijeme kada ležete već na položaj u kom spavate, prenosi B92.

– Ukoliko se probudite u položaju fetusa, probudili ste se na pogrešnoj strani kreveta – izjavila je Ejmi Kadi sa Poslovne škole Univerziteta Harvard. Ejmi je socijalni psiholog koji istražuje moć govora tijela.

Dobra vijest je da niste jedini koji spavaju i bude se u položaju fetusa. Oko 40 odsto svih ljudi spava u ovom položaju. To je pozicija u snu koju usvajaju veoma emotivni i osjetljivi ljudi, a više je žena nego muškaraca koje spavaju u tom položaju.

Kadi kaže da spavanje u položaju fetusa može negativno da utiče na vaš uspjeh jer podsvjesno djeluje na način na koji vidite sebe.

– U suštini, vaše tijelo utiče na vaš um, um utiče na ponašanje, a ponašanje na ishod -.

Jednostavniji primjer je da su istraživanja dokazala da možete da utičete na sebe i budete srećniji ukoliko se smijete, upravo zbog te povezanosti tijela i uma.

Slično tome, ukoliko previše vremena provodite u pokornom položaju, odnosno držanju tijela, čak i dok spavate, podvjesno šaljete sebi poruku da nemate ili ne želite da imate ličnu moć.

Međutim, postoje stvari koje možete uraditi da se to promijeni. Možete da vježbate da pozitivno razmišljate i da imate samouvjereno držanje podignute glave.

Ukoliko ste spremni za veći izazov, pokušajte da promijenite položaj spavanja. Najbolji položaj je sa ispruženim rukama i nogama i zauzimanje što više prostora u krevetu. Samo pazite da na taj način ne izgurate partnera iz kreveta.