Šta obrve kazuju o našem karakteru i sudbini: Široko razmaknute obrve – znak udovice ili razdvajanja! Duge obrve znače dug život!

 U mnogim starim istočnim tehnikama iscjeljivanja, oči i obrve su dio tijela pomoću kojeg se može naslutiti kakvo je stanje organizma i prijeti li čovjeku neka bolest. U ovom tekstu pročitajte šta obrve govore o nama i našem karakteru. Obrve odslikavaju naše samopouzdanje, motivaciju, organizacione sposobnosti…Obrve

Ispitivanjem obrva možemo dijagnosticirati opće konstitucijske osobine i obilježja stanja. Lijeva obrva ima veze sa jačim utjecajem oca, a desna obrva je ači utjecaj majke

Razmak među obrvama

Razmak među obrvama posljedica je majčinih prehrambenih navika u trudnoći, posebno u periodu trećeg i četvrtog mjeseca.Uži razmak uzrokovan je uzimanjem većih količina životinjske hrane, posebno mesa, peradi, jaja, ribe i kavijara, a i dugo kuhanog povrća, začinjenog s mnogo soli.

Širi razmak uzrokovan je majčinom ishranom koja se sastojala uglavnom od mlijeka, šećera, voća, bezalkoholnih pića, sirovog lisnatog povrća i povrća tropskog porijekla.

Uže razmaknute obrve pokazuju opću sklonost lakom obolijevanju organa kao što su jetra, gušterača, bubrezi, srce i drugi yang – organi, odnosno kompaktni organi i žlijezde, čemu je uzrok stalna neumjerenost u yang – hrani u periodu odrastanja.

Širi razmak među obrvama pokazuje povećanu mogućnost oboljenja pluća, crijeva, mokraćnog mjehura i žučne kesice zbog neumjerenosti u yin – hrani u periodu odrastanja.

Što se tiče uma, odnosno karaktera, uži razmak pokazuje ograničenost, tvrdoglavu upornost i emocionalnu stabilnost, a šire razdvojene obrve pokazuju kolebljivost, nesigurnost, neodlučnost i nedostatak samopouzdanja.

Posebno široko razmaknute obrve tradicionalno su smatrane znakom udovice ili znakom razdvajanja!
Nagib obrva


Nagib obrva takođe pokazuje fizičku i mentalnu konstituciju i uzrokovan je majčinom ishranom u trudnoći.

Obrve položene prema gore razultat su većih količina hrane životinjskog porijekla i predstavljaju agresivniji i ofanzivniji karakter, te sklonost oboljenjima jetre.

 Obrve izrasle prema dolje rezultat su manjih količina životinjske hrane, a više namirnica biljnog porijekla, pokazujući karakter pun plemenitosti i razumijevanja, s mogućim razvojem bubrežnih i crijevnih problema.

Općenito govoreći, obrve formirane životinjskom hranom pokazuju veću vjerovatnost kraćeg života, a one uvjetovane hranom biljnog porijekla znače mogućnost dugog života.

Uravnotežen položaj obrva, odnosno blago zaobljene obrve, rezultat su pravilnije ishrane u trudnoći i pokazuju fizičku i mentalnu ravnotežu.

Zašiljene obrve, unutrašnja polovina koja ide prema gore, a vanjska silazi dolje, pokazuju da je u prvom razdoblju trudnoće majka jela više hrane životinjskog porijekla, a poslije su prevladale namirnice biljnog porijekla.

Osoba takvih obrva uglavnom naginje fizičkoj i socijalnoj aktivnosti, ali pomalo je nježna i ponekad plaha u mladosti. Kasnije je zanimaju mentalni i spiritualni sadržaji. U tom slučaju yin i yang namirnice lako ugrožavaju bubrege, jetru i slezenu.
Stanje obrva

Debljina dlake pokazuje stepen vitalnosti. Guste obrve ukazuju na bolju energiju, a rijetke obrve na – slabiju energiju.

Obrve duže dlake pokazuju mentalitet i spiritualno aktivan karakter, a kraće dlake pokazuju fizički aktivan karakter.

Široke, pune obrve pokazuju aktivnu vitalnost, a tanke obrve smanjenu vitalnost. Ako se obrve sve više stanjuju, to je znak smanjenja fizičkih i mentalnih mogućnosti.

Duge obrve znače dug život;

Kratke obrve – kraći život (slično je i sa linijom života na dlanu).

Ako obrve postaju kraće, znači da nastaju ozbiljni problemi kao što je tjelesno propadanje, odnosno obolijevanje glavnih organa.

Kad obrve mijenaju boju, to upozorava na znatnu promjenu fizičkog i mentalnog stanja. Boja obrva mijenja se od tamne prema sivoj ili bijeloj zbog starosti ili većih količina soli i minerala u ishrani. Obrve posvijetle zbog viška minerala i hrane životinjskog porijekla. Potamne li, tome je uzrok potrošnja namirnica biljnog porijekla.

Dlake između obrva posljedica su mliječnih proizvoda i masne životinjske hrane u trećem i četvrtom mjesecu trudnoće. Osobe takvih obrva sklone su oboljenjima jetre, gušterače i slezene, zbog većih količina ulja, masti, hrane životinjskog porijekla, uključujući i mliječne proizvode.

Slomljene i isprekidane obrve pokazuju vjerovatnost razvoja težih bolesti u nekom periodu života (uporedite sa razlomljenom linijom života na dlanu).(aura.ba)