ŠTA NIKAKO NE TREBATE POKLONITI ZA 8. MART?

Kao što postoji lista “poželjnih” poklona za Dan žena, tako postoji i popis onoga što ih baš neće oduševiti. Istina, ženama je ponekad teško udovoljiti, ali ipak, neki pokloni su potpuni promašaji.

Karanfil ili vještačko cvijeće

Najlakše je otići do pijace ili najbliže cvjećare i kupiti karanfil ili još gore vještačko cvijeće koje ni za šta drugo neće služiti osim da sakuplja prašinu. Ako ste se odlučili da poklonite cvijeće, onda je najbolje kupiti lijepu biljku u saksiji ili njen omiljeni buket.

Stvari za kuću

Poklon je za ženu, ne za domaćicu. Sigurno je nećete obradovati ako joj poklonite kecelju, kuvar ili zdjelu. To će je samo podsjetiti na kućne poslove koje ona obavlja dok vi negdje ispijate piće sa drugarima.

Rokovnik ili nalivpero

Koliko god da žena voli svoj posao, najmanje što očekuje od vas je da dobije ono što će je podsjetiti na njega. Uostalom, poklon je previše ozbiljan i nikako ga na treba kupiti za 8. mart.

Ram za slike

Podsjeća na one poklone koje smo dobijali za rođendan u petom razredu osnovne škole. Još gore od ovoga je da se ne sjetite čak ni zajedničku fotografiju da ubacite.

Ono što se vama dopada

Muškarci često kupuju ono što bi se njima dopalo da njihove žene imaju ili nose. Ne znači da ćete, ako vi sa osmijehom na licu uručujete poklon, iznenaditi i svoju partnerku.